Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii cu efect rapid ca răceala de vară să nu-ți strice vacanța

Autor: Daniela Purcaru | 27 August, 13:50 | 0 comentarii

Trecerile de la rece la cald, din camera de hotel cu aer condiționat pe plajă te poate face să răcești chiar și în concediul de vară. Pune în bagaje câteva remedii naturiste și vei trece peste episodul de răceală mai repede decât în mod obișnuit!


Unguent cu camfor

Dacă tusea și alte simptome supărătoare ale răcelii îți strică vacanța, te poate ajuta un unguent cu ulei de eucalipt, camfor, mentol sau ulei de cedru.

În mod obișnuit e indicat să-l aplici pe piept, pe spate, pe gât, masând ușor timp de 5 minute, însă există o altă variantă de a-l folosi seara. Vei dormi mai bine, fără ca tusea să te supere, iar dimineața te vei simți mai bine. Procedează așa:

- înainte de culcare, aplică pe tălpi un strat subțire de unguent

- pune-ți o pereche de șosete subțiri

În aproximativ 5 minute, tusea ar trebui să înceteze.

Inhalațiile, o opțiune

Poți folosi un unguent sau un extract pe bază de mușețel, camfor, eucalipt, mentol și pentru a face inhalații. Ia o linguriță din el și pune-o într-un vas adânc în care ai turnat 2 căni cu apă fiartă. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai 15 minute deasupra vasului sau până când se răcește apa.

În loc de ulei esențial sau tinctură de mușețel poți pune în apa fierbinte, pentru inhalații, două lingurițe de flori de mușețel.

Extrapont

Ia de 3 ori pe zi câte o linguriță de tinctură de mușețel amestecată cu 100 ml apă.

Plante de nelipsit din bagaj

Trei frați pătați

Pune la macerat 2-3 linguri de plantă mărunțită în 500 ml de apă. După o zi, strecoară maceratul și fierbe plantele rămase 30 de minute în 2 căni cu apă. Filtrează decoctul și amestecă-l cu maceratul. Bea lichidul obținut de-a lungul unei zile.

Flori de tei și frunze de zmeur

Amestecă în părți egale frunze de zmeur și flori de tei. Toarnă peste o lingură de amestec o cană cu apă clocotită și ține acoperit 15 minute. 3-4 infuzii pe zi sunt exact ce ai nevoie pentru a scăpa de guturai.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »