Sanatatea ta / Tratamente »

Reconstrucția sânului după mastectomie, gratuită în România!

Autor: A.C. | 25 September, 08:50 | 0 comentarii

Aproximativ 8.000 de românce sunt diagnoticate anual cu cancer la sân. Cum tratamentul presupune nu doar chimioterapie și radioterapie, ci și mastectomie, este nevoie de reconstrucție mamară.


Potrivit Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, la noi se estimează că, anual, aproximativ 3.000 de femei trec printr-o operație de mastectomie, ca urmare a diagnosticării cu cancer de sân în stadiu avansat. Dintre aceastea, doar 2,5% apelează la reconstrucție mamară. Din fericire această operație este gratuită acum în spitalele din România. Medicul Tiberiu Bratu, chirurg plastician, a explicat la Antena 1 ce trebuie să facă pacientele pentru a avea parte de acest tratament.

”Acum femeile au dreptul gratuit la o reconstrucție a sânului, în spitalele de chirurgie plastică din țară. Pacientele au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul oncolog care a tratat cazul, o programare în una dintre secțiile de chirurgie din Cluj, Iași, Timișoara, București. O pacientă care are cancer de sân actual poate fi operată printr-o metodă modernă numită chirurgie oncoplastică, realizat de o echipă formată dintr-un chirurg oncolog, plastician, radioterapeut, chimioterapeut, se scoate în totalitate cancerul și se face reconstrucție de sân în același timp.

Pacienta trece mult mai ușor peste, suportă mai ușor impactul atunci când se trezește. Sunt multe paciente care au risc crescut de cancer la sân, pacientele care trec prin această tragedie trebuie să înțeleagă că atât operația cât și reconstrucția este gratuită” a explicat medicul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »