Psiho / Dezvoltare personala »

Râsul, cel mai ieftin medicament

Autor: Eta Budin | 04 June, 14:10 | 2 comentarii

Este la-ndemâna oricui și are o listă lungă de beneficii pentru trup și minte. O porție de râs nu numai că ne aduce starea de bine de care avem nevoie, dar ajută și la calmarea durerilor și la întărirea imunității.  


1.    E un exercițiu fizic „intern“

Când râzi, sunt puși în mișcare mușchii diafragmei, ai abdomenului, dar și grupe musculare ale aparatului respirator și ale umerilor.  Când râd în hohote, oamenii inspiră adânc, ceea ce desfundă căile respiratorii și favorizează aportul de oxigen în plămâni.

2.    Reduce stresul

Râsul scade producția hormonilor stresului – cortizolul și adrenalina.  În plus, râsul st ale stresului. Prin urmare, atunci când ești într-o dispoziție proastă, uită-te la o comedie bună...

3.    Îmbunătățește calitatea somnului

Râsul stimulează producția de melatonină, hormonul eliberat de creier pentru un somn mai bun.

4.    Alungă depresia

E un remediu bun contra tulburărilor afective sezoniere sau contra depresiilor. În special la persoanele în vârstă, râsul are acest efect minunat. Înlocuiește gândurile negre cu o stare de bine, determinând stări mentale și atitudini pozitive.

5.    Stimulază sistemul imunitar

Dozele repetate de râs îți întăresc sistemul imunitar, prin creșterea secreției anticorpilor naturali și prin stimularea producției de limfocite. Și, după cum știi, un sistem imunitar mai puternic este cea mai bună pavăză contra multor boli.

6.    Alină durerea

Cel mai bun calmant natural este râsul, potrivit unui studiu englezesc. Persoanele care râd, arată cercetările, pot suporta mai multă durere (cu 10 procente mai mult), în comparație cu cele care nu se amuză atât de des. Pentru că hohotele duc la eliberare endorfinelor în organism, inducând o stare de bine. În plus, râsul te distrage de la temeri și te abate de la gândurile negative.

7.    Ține diabetul sub control

Un studiu japonez arată că o „partidă“ de râs, după o masă, scade nivelul zahărului în sânge la suferinzii de diabet de tip 2. Nu se știe exact prin ce mecanism se produce acest lucru, dar se crede că râsul are un impact pozitiv și direct asupra sistemului neuroendocrin, care monitorizează nivelul glicemiei. S-a mai observat că râsul îi ajută pe diabetici să evite complicațiile care pot să apară la nivel microvascular.  

8.    Protejează inima

Inima este un mușchi care funcționează mai bine cu ajutorul exercițiilor. Când râzi, țesutul care compune vasele de sânge ale inimii se dilată, iar fluxul sanguin se îmbunătățește. Prin urmare, râsul combate ateroscleroza și scade riscul atacului de cord. În plus, efectul său relaxant duce la scăderea tensiunii arteriale.

9.    Te menține tânăr

Dozele zilnice de râs te fac să arăți și să te simți mai tânăr. Când zâmbești, sunt puși „la lucru“ 15 mușchi ai feței, ceea ce duce la creșterea fluxul sangvin.

10.    Îți dă energie

Când râzi, tragi aer în plâmâni, ceea ce crește fluxul de oxigen în mușchi și organe, iar asta înseamnă mai multă energie pe parcursul zilei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 26 March 2015, 10:21
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
2 Postat de: Cristyna | 26 March 2015, 14:28
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »