Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase

Autor: Dorina Novac | 23 August, 14:30 | 0 comentarii

Chiar dacă mulți o consideră o buruiană fără nicio întrebuințare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Totuși, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului.


Despre păpădie se știe că are proprietăți diuretice, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor și este un aliat bun în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și vitamina C.

Cercetările realizate la Universitatea Windsor din Canada arată că rădăcina de păpădie este foarte eficientă în vindecarea şi prevenirea cancerului. Aceasta ar putea dezintegra celulele canceroase în 48 de ore, având un efect chiar mai puternic decât chimioterapia.

Astfel, tratamentul naturist pe bază de păpădie este superior chimioterapiei, întrucât vizează și omoară doar celulele canceroase, fără a afecta și celulele sănătoase ale corpului.

În scop terapeutic, se folosesc aproape toate părțile păpădiei. Se pot mânca frunzele, dar și tijele de păpădie. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

Folosește pulberea de rădăcină de păpădie

Rădăcinile păpădiei se lasă la uscat pentru 5-6 zile. Când rădăcina este suficient de uscată și trosnește între degete, poate fi transformată în pulbere.

Se ia câte 1 linguriță pe zi, amestecată cu apă rece sau suc de legume și fructe. Acesta nu este un tratament care funcționează peste noapte. Abia  în câteva luni starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil, pe măsură ce celulele canceroase vor fi distruse.

Infuzia de păpădie are efect depurativ

Taie rădăcinile în bucăți și pune-le în apă rece. Acest lucru ajută la îndepărtarea urmelor de murdărie rămase. După aceea,  lasă-le la uscat într-un loc răcoros, ferit de soare.

Află AICI și alte tratamente naturiste cu păpădie!

Rădăcinile mâncate crude, la fel ca și cele uscate din care se prepară ceai, au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific și diuretic.

Atenție!

Păpădia este considerată a fi sigură pentru consum, însă unele persoane pot dezvolta o reacție alergică la atingerea păpădiei. De asemenea, păpădia poate provoca aciditate gastrică și arsuri.

Persoanele cu probeleme renale, disfuncții ale vezicii biliare sau calculi biliari ar trebui să solicite părerea unui specialist înainte de a începe să consume păpădie sau produse ce au la bază păpădia.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »