Stil de viata&dieta / Nutritie »

Putem mânca ciocolată zilnic pentru o viață mai lungă. Un renumit neurochirurg explică beneficiile pentru creier

Autor: A.C. | 03 September, 14:20 | 0 comentarii

Dacă te-ai decis să adopți un stil de viață sănătos, nu sări niciodată peste micul dejun și încearcă pe cât posibil că consumi alimente slabe ce se digeră ușor. Ce trebuie să știi este faptul că mâncarea ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă.


Ba mai mult, există alimente care ne ajută să trăim mai mult și să avem mereu o stare de bine. Profesor doctor Vlad Ciurea, un cunoscut neurochirurg, a explicat la Antena 3 anumite aspecte care ne vor ajuta să ne îmbunătățim viața cu ajutorul alimentației. 

Ciocolata bună pentru creier

Organismul are două elemente de funcționare din creier, cel de dimineață pentru ora 10-12 care vine din creier ca o locomotivă, după care se produce acea liniște în jurul prânzului sau siesta, după care urmează parea a doua între 16-18 care este partea de efort de care trebuie profitat. Noaptea nu dau rezultate nici organismul nici creierul, degeaba îl biciuim și îi dăm cafele sau alte lucruri. Cafeaua este foarte bună, depinde doza, o cafea dimineața ne pune în funcțiune organismul. Ciocolata neagră este foarte bună, conține antioxidanți, glucoza care se duce exact în creier. Una este ciocolata pentru creier, 1-2 cubulețe zilnic la prânz sau dimineața, seara niciodată și alta este ciocolata de plăcere… 

Cât mâncăm la fiecare masă

Micul dejun mănâncă-l singur și consistent. Mâncarea trebuie să fie ușoară la prânz ca să putem funcționa. Mâncarea de seară trebuie să fie atât de ușoară încât trebuie să fie doar o desfătare, grecii trăiesc mult pentru că duc o viață liniștită și mănâncă puțin seara, mâncarea mediteraneeană este cea mai bună și pentru organism și pentru creier. Eliminarea grăsimilor, prăjelilor care ne fac plăcere, dar dau adicție duce la o viață lungă și sănătoasă. 

Este sau nu bun paharul de vin seara

Sunt complet de acord cu paharul de vin roșu seara, dar un singur pahar. Mărește imunitatea, este coronarodilatator și cerebral, este antioxidant major. Toate fructele închise la culoare sunt extrem de benefice pentru organism. Eu pledez ca la ora 21.30 să ne pregătim de culcare, fără televizor sau telefoane mobile, camera perfect aerisită. E o dereglare totală să adormim la televizor în fotoliu. Telefonul mobil să fie în altă cameră obligatoriu. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »