Viata sexuala / Sex&dragoste »

Punctul G, un mit?

Autor: Liana Hainăroşie | 15 October, 09:35 | 1 comentariu

Despre existenţa punctului G la femei se vorbeşte de acum 50 de ani. De curând însă, oamenii de ştiinţă englezi au arătat că punctul G este doar un mit.


 

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au reliefat faptul că punctul Gräfenberg, denumit astfel după numele medicului care l-a descoperit, este o zonă erogenă extrem de sensibilă, situată pe partea anterioară a vaginului, de dimensiunea unui bob de mazăre, a cărei stimulare antrenează ejacularea feminină.

Prezent la 56% dintre femei
În ciuda acestor lucruri, studiul efectuat de cercetătorii de la Colegiul King din Marea Britanie, apărut în publicaţia „Journal of Sexual Medicine“ demonstează existenţa punctului G. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu de amploare în care au inclus 1.800 de gemene, identice şi neidentice, şi s-a bazat în principal pe faptul că acestea au în comun aceleaşi gene. Doar 56% dintre femei au considerat că au efectiv un punct G, ceea ce i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să declare că punctul G este un concept subiectiv, un mit care alimentează fanteziile femeilor. „Rezultatele au confirmat opiniile altor medici, care au spus în repetate rânduri că punctul G este inexistent“, a declarat profesorul Tim Spector, autorul studiului. Pe de altă parte, sexologii afirmă că această cercetare demonstrează că, chiar dacă ar exista acest punct, el nu este prezent la toate femeile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Constantin | 03 January 2013, 17:19
Doamnelor, stati linistite si exersati, si sperati!.. Punctul G exista!.. Dar, pentru a-l gasi, aveti nevoie de un partener altruist, rabdator si bun cunoscator al anatomiei si fiziologie feminine!.. Faceti treaba mica inainte, beti un paharel de vin , sau sampanie, si relaxati-va, si lasati-l pe barbat sa vi-l caute, dupa un preludiu adecvat, nu imediat!.. SUCCESS!...
Adauga un comentariu »