Actualitate »

Proteinele din ochi pot lupta împotriva bolilor

Autor: Alina Corneanu | 25 September, 12:30 | 0 comentarii

O echipă de cercetători de la Universitatea Berkeley din California, SUA, a descoperit că proteinele din ochi au puterea de a distruge germenii, putând fi folosite la dezvoltarea de noi medicamente antimicrobiene.


Specialiştii au constatat că porţiunile mici din proteina numită keratină de la nivelul ochiului au capacitatea de a distruge agenţii patogeni.

Chiar şi versiunile sintetice ale acestor proteine pot elimina eficient bacteriile, precum cea care provoacă diareea, fibroza chistică şi alte afecţiuni pulmonare.

,,Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că proteinele pe care le-am studiat se găsesc în organism, astfel încât ştim cu siguranţă că nu sunt toxice, ci biocompatibile. Proteina citokeratin 6A, care se găseşte în ţesutul epitelial de la nivelul corneei, este una dintre proteinele care poate distruge microbii”, a precizat Suzanne Fleiszig, cercetătorul principal şi profesor la Şcoala de Optometrie a Universităţii Berkeley.

Cercetătorii sunt de părere că studiile privind aceste proteine vor continua, ele fiind căutate şi în alte zone ale corpului.

Rezultatele studiului vor fi publicate în Jurnalul Medical al Investigaţiilor Clinice din luna octombrie.          

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »