Remedii naturiste / Frumusete din natura »

Proprietățile terapeutice ale apei de orez

Autor: Dorina Novac | 08 August, 11:00 | 0 comentarii

Atunci când fierbem orezul, multe dintre noi, din reflex, obișnuim să aruncăm apa. Totuși, specialiștii sunt de părerea că apa în care fierbe orezul are multiple beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe.


Când este pus la fiert, orezul eliberează în apă o serie de substanțe nutritive. Astfel, în apa rămasă după fierbere există o mulțime de vitamine și minerale care au un efect benefic pentru piele și păr.

Apa de orez este bogată în minerale şi vitamine (B1, C, E)  care ajută la catifelarea şi tonifierea pielii. De asemenea, apa de orez are puterea de a regenera şi hrăni pielea.  

Cum se prepară apa de orez?

Ai nevoie de orez jasmine (preferabil organic) şi apă purificată/distilată. Fierbe orezul în apă și apoi strecoară excesul  într-un pahar pe care îl păstrezi  la frigider peste noapte. Odată ce s-a răcit, va fi un ingredient puternic pentru un ten luminos şi un păr strălucitor. Lichidul poate fi păstrat la frigider cel mult patru zile.

Află cum poți slăbi cu ajutorul apei de orez AICI

Beneficiile apei de orez pentru sănătate

Consumul apei de orez are multe beneficii pentru sănătate. Astfel, apa de orez este o sursă de energie - furnizează energie datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului.

Potrivit healthyfoodhouse.com, apa de orez poate fi folosită ca remediu natural împotriva febrei, întrucât împiedică deshidratarea și stările de vomă. În plus, înlocuiește nutrienții pierduți și accelerează procesul de recuperare.

Totodată, consumul de apă de orez combate efectul nociv al radiațiilor UV. Orizanolul este substanța care ne protejează de razele soarelui. Apa de orez combate diareea, fiind un remediu excelent atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Apa de orez nu are contraindicații și nici efecte adverse.

Beneficiile apei de orez pentru frumusețe

Apa în care a fiert orezul poate fi folosită pentru curățarea tenului. Aceasta lasă pielea catifelată și elimină impuritățile. De asemenea, apa rămasă după ce ai fiert orezul are proprietatea de a bloca porii, ceea ce împiedică apariția coșurilor.

Apa de orez este folosită în mod tradițional de femeile din China, dar și din Asia de sud-est pentru întreținerea frumuseții tenului și părului. Masează-ți în mod regulat părul folosind apa rămasă după ce ai fiert orezul, după care las-o să acționeze timp de câteva minute. Părul tău va fi hidratat, curățat și va avea un aspect mult mai sănătos.

Data viitoare când fierbi orez, gândeşte-te de două ori înainte să arunci apa.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »