Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Proprietățiile terapeutice ale uleiului esențial de cimbru

Autor: Cristina Popescu | 23 February, 13:35 | 0 comentarii

Popularitatea uleiurilor esențiale și recunoașterea beneficiilor lor pentru sănătate și frumusețe  a crescut vertiginos în ultimii ani și pe bună dreptate.


Succesul uleiurilor esențiale se datorează, în primul rând, și oamenilor, care preferă din ce în ce mai mult alternative sănătoase de tratament în locul antibioticelor și ale lor efecte secundare dăunătoare.

Alături de uleiul esențial de rozmarin sau eucalipt, uleiul esențial de cimbru nu se lasă mai prejos, fiind folosit și chiar indicat în tratarea unor boli specifice femeilor.

Uleiul esențial de cimbru - tratament pentru cancer

Cercetătorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au observat că rata apariției cancerului este mult mai scăzută în rândul femeilor din zona mediteraneană decât al femeilor din America.

A apărut, astfel, întrebarea dacă nu cumva uleiul de cimbru - un ingredient atât de comun în bucătăria mediteraneană - reprezintă unul dintre motive.

Studiile asupra plantei i-au uimit pur și simplu pe cercetători: uleiul de cimbru a omorât în proporție de 97% celulele canceroase dezvoltate in vitro, după numai 72 de ore de tratament și doar 0,05% soluție folosită.

Astfel, în urma acestei descoperiri, cercetătorii nu se opresc aici și încearcă dezvoltarea unor noi tratamente pentru femeile care suferă de cancer la sân.

De altfel, proprietățile medicinale ale uleiului de cimbru sunt cunoscute încă din antichitate: este un puternic antioxidant și un antiseptic dovedit, fiind folosit cu succes în medicina tradițională chineză și cea ayurvedică.

Alte beneficii ale uleiului esențial de cimbru

Uleiul de cimbru conține două componente esențiale - caryophyllene și camphene, cu puternice proprietăți antiseptice și antibacteriane, care împiedică dezvoltarea bacteriilor în interiorul și în afara corpului:

- Tratează colita, colicile renale, infecții ale organelor genitale, infecții la nivelul uretrei, intestinelor sau sistemului respirator;
- Un excelent cicatrizant (leziuni, acnee, variolă, rujeolă, răni etc);
- Eficient în ameliorarea stărilor de nervozitate, stres și anxietate;
- Alină simptomele menstruale și ale menopauzei;
- Previne formarea celulitei;
- Luptă împotriva insomniei;
- Elimină mirosurile corporale neplăcute și respirația urât mirositoare;
- Îmbunătățește circulația sangvină.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »