Sanatatea ta / Ce te doare »

Probleme digestive ale omului modern! Ce pățim dacă suntem stresați sau dacă mâncăm prea mult

Autor: A.C. | 03 October, 10:10 | 0 comentarii

Factori precum prezența bacteriei Helicobacter pylori, stresul și regimul alimentar nesănătos favorizează apariția ulcerului. O dietă corespunzătoare poate contribui la ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni. 


Din păcate trăim într-o eră a vitezei care nu ne mai ”permite” să mâncăm sănătos sau să luăm masa în liniște cel puțin 30 de minute. Doctorul Gabriel Constantinescu, medic primar gastroenterolog, ne explică ce duce la apariția ulcerului sau la bolile ce țin de aparatul digestiv.

”Ulcerul reprezintă o realitate constantă a bolilor digestive. Practic este cunoscută de 200 de ani și este generată de obiceiuri care țin de lumea relativ modernă, fumatul, utilizarea unor medicamente, sunt unii dintre factorii care duc la ulcer. Sunt și factori infecțioși, Helicobater pylori de exemplu.

Boala de reflux gastro esofagian nu este periculoasă, dar extrem de deranjantă pentru că generează dureri și arsuri retrosternale. O cauză majoră este obezitatea, consumul exagerat de alimente, stresul, urbanizarea. 

Infecția cu Helicobater pylori se transmite foarte ușor de aceea este important ca toți membrii familiei să fie testați. Poate cauza gastrită, ulcer, limfom sau chiar cancer gastric. Tratamentul durează 10-12 zile și apoi trebuie dovedită eradicarea infecției. O altă afecțiune a lumii moderne, extrem de frecventă, este sindromul de intestin iritabil, mai ales că stresul este un factor de risc major”.

Tratează ulcerul prin dietă!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »