Viata sexuala / Sex&dragoste »

Probleme cu erecţia? Iată din ce cauză pot apărea!

Autor: Raisa Cristea | 19 December, 16:15 | 2 comentarii

Nimic nu poate fi mai stânjenitor pentru un bărbat decât să aibă probleme repetate cu erecţia. Pentru tratarea acestor disfuncţii erectile, este importantă stabilirea cauzei, apoi înlăturarea acesteia.


Vârsta înaintată este una dintre cauze

Înaintarea în vârstă  este principala cauză a problemelor de erecţie. Dacă persoana în cauză suferă şi din pricina stresului ori trece prin stări depresive, atunci poate să întâmpine episoade neplăcute în patul conjugal.

Lipsa mişcării poate să afecteze potenţa unui bărbat. Exerciţiile fizice regulate vor ajuta la creşterea performanţelor sexuale, prin îmbunătăţirea fluxului sangvin.

De vină poate să fie şi oboseala cronică. Această problemă taie mult din libido.

Diabetul zaharat

Dincolo de cauzele emoţionale, incapacitatea de a duce la bun sfârşit un act sexual poate fi cauzată de probleme de sănătate. Este vorba despre diabet, dar şi de afecţiuni neurologice.

Bărbaţii diagnosticaţi cu diabet se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului. Totodată, nivelul scăzut de testosteron și insuficiența renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menține un act sexual.

Alături de diabet, maladia Alzheimer, prezența unei tumori la nivelul creierului, scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenței. Bărbații care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuși la disfuncții erectile. Alcoolismul cronic este și el un factor al scăderii potenţei.

Anumite medicamente pot fi de vină

Riscul apariției disfuncțiilor erectile este mai crescut și în cazul bărbaților care iau medicamente pentru hipertensiune arterială, betablocante, antidepresive, diuretice sau fac chimioterapie. În astfel de situaţii, revenirea la normal are loc după încetarea tratamentului medicamentos.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 04 January 2017, 10:36
Problema mea cea mai arzatoare e data de faptul ca tin putin in timpul actului sexual.
Daca poate cineva sa-mi dea niste sfaturi m-ar ajuta mult.
Multumesc!
2 Postat de: Denis | 04 April 2017, 12:05
Incearca cu pornpropils.
Adauga un comentariu »