Sanatatea ta / Ce te doare »

Primele semne care indică creșterea glicemiei

Autor: Alexandra Tudor | 09 July, 08:30 | 0 comentarii

Știai că anumite neplăceri pe care le treci ușor cu vederea anunță de fapt creșterea nivelului de glicemie din sânge. Îți spunem care sunt acestea pentru a putea să iei măsurile necesare din timp!


Articole similare:

Oboseala accentuată, unul dintre semne

 
În unele cazuri, diabetul are simptome greu de observant, pentru că nu par a fi relaționate cu această afecțiune. Dacă te deranjează mâncărimile pielii, infecțiile urinare recurente, oboseala accentuată de care simți că nu mai scapi, află cum stai cu glicemia.
Dacă diabetul a provocat deja complicații ale sistemului nervos, este posibil să simți furnicături sau să-ți amorțească mâinile și picioarele.
 

Îți este tot mai sete

 
Un nivel crescut al glicemiei poate fi semnalat de corpul tău prin senzația de gură uscată și nevoia de a bea multe lichide, până la patru litri pe zi. Un alt simptom poate fi lipsa senzației de foame sau o poftă exagerată de a mânca tot felul de alimente, mai ales dulciuri, pentru că foarte greu ajungi să te simți sătul. De altfel, aceste sunt primele semne ale diabetului, în stadiul incipient și imediat înainte de instalarea bolii.
 
Știai că…
… trebuie să mănânci mai rar aceste alimente cu index glicemic crescut dacă observi simptomele de mai sus și dacă ai hiperglicemie:
 
- cartofi,
 
- pâine,
 
- orez,
 
- paste,
 
- cereale?
 

Ai mânca tot timpul ceva dulce 

 
Impulsul de a mânca ceva dulce sau de a alege băuturi îndulcite în locul ceaiurilor sunt alte indicii că e posibil să suferi de diabet sau să ai nivelul glicemiei foarte scăzut (hipoglicemie – frecventă la diabetici). Acestea se pot corela cu amețeli, slăbiciune, transpirație abundentă. De vină poate fi și stresul, un alt factor declanșator al diabetului.
 

Printre alte semne ale hiperglicemiei se numără

 
- dificultățile de concentrare
 
- deshidratarea pielii
 
- vedere încețoșată
 
- dureri de stomac
 
- infecții care revin frecvent.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »