Sanatatea ta / Ce te doare »

Primele semne ale cancerului

Autor: Cristina Popescu | 28 January, 13:50 | 0 comentarii

Detectarea timpurie a simptomelor unei afecțiuni reprezintă cel mai bun mod de a trata și vindeca o boală nemiloasă precum cancerul. Însă, unele dintre aceste simptome pot fi comune, astfel că ele sunt ignorate de cele mai multe ori.


În același timp, depistarea primelor semne ale cancerului este mai greu de realizat, cu atât mai mult cu cât anumite tipuri de cancer prezintă, din păcate, simptome specifice abia în ultimele stadii ale bolii, astfel că un control medical anual este absolut necesar și recomandat, indiferent de vârstă.

Iată, așadar, cum se manifestă primele simptome ale cancerului!

Primele semne ale cancerului - pierderea bruscă în greutate

În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deși nu ai făcut modificări în alimentație, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul și capacitatea organismului de a elimina ,,deșeurile''.

Primele semne ale cancerului - febră

Infecțiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantități anormale de globule albe, așa încât organismul nu mai poate lupta eficient împotriva infecțiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra persistentă.

Primele semne ale cancerului - durere

Deși durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persistă pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, în timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.

Primele semne ale cancerului - tuse sâcâitoare

Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia și cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronșita. În cazul în care tusea nu cedează și este însoțită și de durere în piept, consultă de urgență un medic specialist.

Primele semne ale cancerului - oboseală cronică

Dacă te simți mereu obosit, însă această stare nu trece orice ai face și oricât te-ai odihni, cel mai bine este să consulți un medic. Stările de oboseală pot avea mai multe cauze, iar cel mai bine este să le identifici.

Primele semne ale cancerului - dificultatea de a înghiți

Acesta este un simptom comun asociat cancerului cervical sau unul dintre semnele timpurii ale cancerului pulmonar.

Primele semne ale cancerului - inflamarea ganglionilor limfatici

Modificarea ganglionilor limfatici indică schimări ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Apariția ganglionilor în zona axilei poate indica adesea un cancer de sân, în timp ce nodulii din zona gâtului pot fi semne ale leucemiei.

Primele semne ale cancerului - senzație de mâncărime la nivelul sânilor, înroșire și dureri de spate

În zilele precedente dar și în timpul menstruației, durerile resimțite la nivelul sânilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea, senzația de mâncărime este și ea firească.

Totuși, dacă aceste simptome persistă după menstruație, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.

Medicii susțin că pacientele diagnosticate cu cancer de sân au simțit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplați, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste.

Este foarte important de știut că anumite tumori canceroase se dezvoltă adesea în adâncul țesutului mamar, astfel că pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

Primele semne ale cancerului - apariția vânătăilor

Acest simptom poate indica o activitate anormală a celulelor roșii din sânge, adică unul dintre simptomele leucemiei. Apariția vânătăilor în locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele roșii pe față sau gât sunt semne care nu trebuie ignorate.

Primele semne ale cancerului - sângerare rectală

Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezența sângelui în scaun. Adresează-te de urgență medicului dacă observi această problemă.
Totodată, constipația, diareea frecventă și sângele în urină sunt alte posibile simptome ale prezenței cancerului, mai ales când urinarea este dureroasă.

Primele semne ale cancerului - modificarea aspectului unghiilor

Acesta poate fi unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de piele - liniile și punctele maro/negre pe suprafața unghiilor. De asemenea,unghiile pale sau albe indică faptul că ficatul nu funcționează corect.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »