Actualitate »

Prima întâlnire online privind contracepţia de urgenţă

Autor: Alina Corneanu | 14 November, 13:55 | 0 comentarii

Persoanele interesate pot afla mai multe informaţii şi pot pune întrebări privind contracepţia de urgenţăla prima întâlnire online ce va avea loc astăzi, de la ora 20.00, pe www.planificaneprevazutul.ro.


La întrebări va răspunse medicul specialist obstretică-ginecologie Mirela Popa. Platformă este menită să le ofere femeilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 49 de ani informații corecte și utile despre contracepția de urgență ca metodă alternativă în cazul producerii unui „accident” în timpul contactului sexual.

Prin intermediul unui webinar săptămânal, timp de o oră, medicul va discuta în direct cu utilizatorii pe teme privind sănătatea reproducerii și contracepția de urgență. Persoanele interesate să participe la webinar și să îi adreseze întrebări medicului specialist pot accesa http://www.planificaneprevazutul.ro/webinarii/.

Website-ul cuprinde și o secțiune cu testimoniale video prin care persoane active în blogosferă și în social media le împărtășesc celor interesați experiențele lor în care contracepția a jucat un rol important și din care au învățat lecții importante de protecție în caz de ,,accidente”.

Platforma face parte din campania de educare și informare ,,Planifică Neprevăzutul”, lansată de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală la începutul lunii octombrie. Campania vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce privește contracepția de urgență, o opţiune pentru a evita o sarcină nedorită în situaţiile unui „accident” reprezentat de un contact sexual neprotejat.

Campania a pornit de la rezultatele un studiu realizat în mai multe țări din Europa, inclusiv România, la începutul anului 2013.  Rezultatele au evidențiat că multe românce nu folosesc contracepție sau, dacă o fac,  preferă metodele cu eficiență scăzută, care pot duce la apariția unei sarcini nedorite. În aceste condiții, contracepția de urgență este o măsură de protecţie de ultim resort, ușor accesibilă. Ea este eficientă în primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »