Psiho / Dezvoltare personala »

Prietenii apropiați au creiere asemănătoare

Autor: A.C. | 06 February, 08:10 | 0 comentarii

Există multe motive pentru care ești prieten cu cineva, iar printre acestea se numără cu siguranță pasiunile asemănătoare și un stil de viață similar. 


Un nou studiu însă arată că este vorba de mai mult decât activitățile comune: prietenii adevărați au creiere asemănătoare, cu unde celebrale care reacționează la fel. 

Deși poate părea evident faptul că tu și prietenii tăi gândiți la fel, acest studiu a explorat puterea prieteniei la un cu totul alt nivel. Oamenii de știință au decis să evalueze rolul pe care îl joacă răspunsurile neutre în prietenie, ignorând trăsăturile fizice și atributele demografice pe care prietenii le au uneori în comun.  

Dr. Carolyn Parkinson, un om de știință de la Universitatea din California, împreună cu doi cercetători de la colegiul Dartmouth au prezentat persoanelor o serie de clipuri video. Cercetătorii au folosit imagistică prin rezonanță magnetică pentru a scana creierul participanților în timp ce urmăreau clipurile, pentru a determina dacă răspunsurile lor neutre erau similare cu cele ale prietenilor lor.

Videoclipurile au inclus: vizualizare pămantului de către un astronaut, un film de la o nuntă, un documentar și o comedie de la Saturday Night Live. Toți participanții au primit videourile în aceeași ordine și au fost informați că acestea vor conține subiecte diverse.  

Răspunsurile neutre înregistrate în timpul studiului au arătat că persoanele care s-au descris că fiind prieteni au răspuns la clipurile video într-un mod mult mai asemănător cu cei care nu se cunoșteau, iar creierul lor procesa informația într-un mod asemănător. 

Coordonatorul studiului, Dr. Parkinson a declarat că aceste descoperiri sunt foarte importante deoarece ”Rezultatele sugerează că prietenii ar putea fi asemănători în modul în care percep și procesează lumea din jurul lor".

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »