Stil de viata&dieta / Nutritie »

Prepară un magiun de prune sănătos fără zahăr

Autor: Ramona Liță | 06 September, 14:00 | 0 comentarii

Toamna este momentul în care gospodinele se pregătesc pentru iarnă cu tot soiul de bunătăți. Învață cum să prepari un magiun sănătos, fără zahăr chiar la tine acasă.


Magiunul de prune este nelipsit din cămara oricărei gospodine. În această perioadă ai ocazia să te pregătești temeinic pentru perioada rece a anului și să te aprovizionezi cu produse naturale și sănătoase pentru toată familia.

De la mic la mare nu există om căruia să nu îi placă magiunul. O variantă mult mai sănătoasă a celui găsit în comerț o reprezintă cel preparat în casă fără conservanți și fără zahăr.

Descoperă aroma plăcută a acestui produs delicios pe care îl poți folosi ulterior la prepararea diverselor rețete culinare.
Bucură-te de multiplele sale beneficii asupra sănătății:

Reduce riscul constipaţiei

Prunele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de vitamine și minerale. Profită din plin de nutrimenții oferiți de natură prin intermediul prunelor, despre care se crede că poate trata anumite afecțiuni și preveni unele boli grave, precum diabetul.

Specialiștii afirmă și faptul că acestea sunt un bun remediu ce ajută în tratarea anemiei sau constipației. În plus ajută la scăderea colesterolului, previne apariția maladiilor cardiovasculare și luptă cu succes împotriva îmbătrânirii precoce a apariției celulitei și cel mai important ajută la diminuarea stresului.

Află cum poți slăbi cu ajutorul prunelor AICI

Cum se face magiunul de prune

Alege doar prunele care sunt foarte bine coapte pentru a nu mai avea nevoie să adaugi zahăr.

Spală-le bine, scoate-le sâmburii și pune-le în oala sau cazanul în care vrei să prepari magiunul cu 4-5 căni de apă pentru a favoriza fierberea sa.

Ai grijă ca focul să fie domol și lasă-le pe foc pănâ când se înmoaie și încep să fiarbă.

Trecele printr-o sită după ce și-au lăsat prima zeamă și apoi lasă-le iar la foc mic până se leagă bine. Dacă nu se va lega riști ca magiunul să mucegăiască peste iarnă.

Toarnă-l cald în borcane și după ce acestea sau răcit sigilează-le.

Evită afumarea magiunului

Pentru a evita ca magunul tău să se afume trebuie să amesteci  constant cu o lingură de lemn  mai ales spre finalul preparatului.

Asigură-te că ai sterilizat borcanele în care urmează să îl depozitezi, apoi după vreo 4-5 ore de fierbere și când volumul său a scăzut considerabil și a căpătat o consistență cleioasă desprinzându-se de pe margini iar lingura stă dreaptă în el este gata.

Păstrează borcanele într-un loc răcoros precum o cămară.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »