Familia ta / Discutii intre mamici »

Ponturi să-l adormi mai ușor

Autor: Daniela Purcaru | 18 April, 16:35 | 1 comentariu

Pentru cei mai mulți dintre părinți culcarea celor mici este o provocare. Dacă ai rămas fără soluții, te-ar putea ajuta cele de mai jos.


Nu sări peste somnul de după-amiază

Ai putea crede că dacă nu doarme după-amiaza, va fi mai obosit seara și se va culca mai devreme, dar are nevoie de un somn scurt de după-amiază măcar până la vârsta de 3 ani. Dacă este prea obosit seara, îți va fi chiar mai greu să-l convingă să pună capul pe pernă. Chiar dacă este atât de obosit încât adoarme mai devreme seara, e posibil să piardă cina și să se trezească foarte devreme dimineața din cauza foamei. Fixează-o ora de culcare la prânz mai devreme și ai grijă să nu doarmă prea mult dimineața.

Respectați un program de somn

Pentru cei mici e important să aibă o rutină, să știe ce urmează. În privința somnului, e liniștitor și pentru tine să fie respectat un program de somn, pentru că îi dă timp să mai faci din treburile casei sau să te odihnești la rândul tău. Nu negocia acest program și, în timp, vei vedea că se va obișnui și cel mic cu regulile.

Activități relaxante înainte de culcare

Oricine are nevoie de o perioadă de trecere de la agitația din casă la starea de calm de dinaintea instalării somnului. Pentru cei mici, rutina poate dura chiar și o jumătate de oră sau o oră, deci ai răbdare. Începeți prin a face baie, beți puțin lapte cu miere, spălați-vă pe dinți, citiți o poveste sau spune-i una inventată după ce stingeți lumina. Repetați acești pași identic în fiecare seară sau faceți împreună propriul vostru plan de relaxare.

Citește și: De cât somn avem nevoie

Lasă-l să doarmă cu jucăriile preferate

Va accepta mult mai ușor să se așeze în pat dacă are lucrurile lui favorite. Poate vrea să aibă alături jucăria cea mai dragă, o păturică, o bluză de-a ta, ceva ce-l liniștește. Nu-i refuza plăcerea aceasta! Dacă are vârsta mai mică de un an, reține însă că nu este indicat să doarmă acoperit pentru că există riscul să se sufoce în somn, dar i-o poți lua după ce adoarme profund.

Dormiți împreună

Chiar dacă mulți îți spun că este mai bine să doarmă singur, cel mai bine se va odihni tot lângă tine, mai ales dacă este foarte mic, sub 2 ani. Se va simți mai în siguranță decât dacă ar dormi singur într-o cameră separată. Pentru copilul mic e important să-ți perceapă mirosul, bătăile inimii.

Atenție!

Dormitorul n-ar trebui să fie locul în care-l trimiți când este pedepsit, pentru că va asocia acel spațiu destinat relaxării cu unul neplăcut în care se simte inconfortabil.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alexandra | 20 April 2018, 11:35
Programul de somn chiar trebuie respectat! Multumim pentru articol.
Pentru transplant de par si operatii estetice, consultati www.clinicpro.ro
Adauga un comentariu »