Familia ta / Discutii intre mamici »

Ponturi să ai o casă sigură pentru copii

Autor: Daniela Purcaru | 23 May, 11:30 | 1 comentariu

Peste jumătate din accidentele pe care le au copii cu vârste sub 5 ani au loc în propria casă. Acestea pot fi prevenite prin luarea unor măsuri de siguranță. 


Cu toate că unele accidente se pot solda chiar cu decesul copilului, nu întotdeauna sunt fatale. Se datorează într-o oarecare măsură lipsei vigilenţei părinţilor, dar de cele mai multe ori motivul este neatenţia la sursele de pericole din casă.

Nu lăsa singur copilul mic pentru mult timp

Poate înghiţi obiecte mici sau produse toxice, precum cele folosite pentru curăţenie şi spălarea rufelor. Atenţie unde sunt ţinute aceste produse, deoarece adesea se ţin în dulapuri uşor de deschis de cei mici.

Așa eviți accidentările!

Ai grijă ca scările şi podelele să nu fie alunecoase pentru a nu da ocazia unor căderi. Așază produsele toxice și medicamentele departe de accesul copiilor. Fixează mobilierul de pereţi și nu pune scaunele sau fotoliile în dreptul ferestrelor. Izolează firele electrice şi ascunde-le pentru a opri accesul copiilor. Utilizează aparatele electrice departe de apă, ţine-i pe copii departe de aparatele încinse şi nu-i lăsa se joace în jurul lor.

Acoperă prizele

Copiii ajung foarte uşor la prize şi le ating din curiozitate. De aceea, e bine ca imediat ce micuţii încep să meargă, să montezi prize noi. Cumpără din acelea cu borne cu şurub şi capac cu protecţie mecanică pentru copii sau pe acelea programabile mecanice.

Blochează geamurile

Există ferestre cu mânere de aluminiu cu cheie pentru închidere şi blocare atât în poziţie verticală, cât şi în cea de închidere. Oferă avantajul de a nu putea fi deschise de copii atunci când nu sunt supravegheaţi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 16:55
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »