Actualitate »

Platformă online pentru părinții copiilor cu autism

Autor: Alina Corneanu | 23 November, 14:45 | 1 comentariu

Asociația Help Autism prezintă în cadrul unei caravane naționale, demarată pe 19 noiembrie, portalul „Autism Connect“ - prima platformă de informare și conectare a părinților copiilor cu autism din țară.


Articole similare:

Platforma „Autism Connect“ face parte dintr-un proiect mai amplu de creare a unui mecanism rapid de răspuns la nevoile copiilor cu autism din România. Găzduit pe pagina online www.autismconnect.ro, portalul creează puntea de legătură între părinte și specialiști, în funcție de orașul de reședință.

În acest moment, pagina online este o hartă interactivă a României prin care părintele poate intra în legătură cu peste 4.900 de unități de învățământ (creșe, grădinițe, școli), 980 de clinici, 45 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, centre de terapie și ONG-uri locale și peste 300 de specialiști în terapia copiilor cu TSA: psihologi, logopezi, kinetoterapeuți. Totodată, portalul conține informații la zi despre autism, drepturi, beneficii și schimbări legislative.

„Portalul a fost gândit ca răspuns la  imensa nevoie de informații și soluții pe care părinții o resimt la aflarea diagnosticului. Oferă posibilitatea ca părintele să găsească medicul, psihologul, centrul de terapie, grădinița sau școala pentru copilul lui, în funcție de orașul în care locuiește, un pas extrem de important pentru cei din orașe mici sau zone isolate“, spune Mariana Hanganu, manager de proiect în cadrul Asociației Help Autism.

Caravana ajunge în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 la facultăți din Sibiu, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și București, cu scopul de a încuraja tinerii studenți, aflați la început de carieră, profesioniștii și alte persoane interesate de problematica autismului, să devină parte a procesului de recuperare a copilului cu autism.

În România, se estimează că peste 15.000 de copii au o tulburare din spectrul autist și au nevoie de terapie individualizată. Anual, în Bucureşti, peste 4.000 de familii se adresează specialiştilor pentru diagnosticul copilului lor, iar la nivel național șansele de acces la servicii de diagnostic, terapie și educație sunt limitate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgeta | 23 November 2015, 18:54
Daca esti perseverent, hotarat si dornic sa-ti schimbi radical viata, vino in echipa noastra si vei avea numai de castigat.Numai noi insine ne putem construi o viata mai buna. Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, un proiect unic in tara si nu numai. NU este necesara niciun fel de experienta. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe email.
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Te asteptam cu drag!
Adauga un comentariu »