Familia ta / Varsta a treia »

Pete de „bătrânețe”? Le poți găsi estompa!

Autor: Anca Mălureanu | 28 April, 09:00 | 0 comentarii

Odată cu înaintarea în vârstă, ai observat că ți-au apărut așa-zisele pete de „bătrânețe“? Nu ai motiv de întristare, există soluții pentru această problemă!


Deși vârsta a treia este pur și simplu o etapă a vieții, este adevărat că vine cu unele neajunsuri, față de care putem găsi remedii, pentru a ne bucura și de ea.

Petele de „bătrânețe“ apar în general, după vârsta de 40 de ani, sub forma unor suprafețe într-o nuanță vizibil mai închisă decât cea a pielii, în zonele superioare (fața, mâinile, gâtul, zona decolteului), de obicei cele mai expuse. Principala cauză a lor este expunerea îndelungată la razele solare, care accelerează producerea de melanină, pigmentul cu rol de protecție față de radiațiile ultraviolete.

Ce soluții există

Cea mai simplă metodă este ascunderea lor cu ajutorul fondului de ten și al fardurilor.

Alte metode rapide sunt cele efectuate de medici dermatologi sau de cosmeticieni specializați. Printre acestea se numără: crioterapia (alternarea unui flux de îngheț-dezgheț la nivelul leziunilor cutanate), terapia cu laser, dermabraziunea (prin rotirea unei perii rotative sunt îndepărtate straturile de piele pătate), peelingul chimic. Acestea au însă dezavantajul costurilor ridicate.

Exista însă și remedii naturiste,mai puțin costisitoare, la care poți recurge acasă, dar necesită aplicarea pe o durată mai îndelungată:

1. Oțetul de mere

Conține în mod natural alfa hidroxi acizi, care exfoliază blând pielea. Aplică puțin oțet de mere pe zonele cu pete înainte de culcare și lasă să acționeze peste noapte. Repetă în fiecare zi timp de 3-4 săptămâni.

2. Laptele bătut sau iaurtul

Aplică o dischetă de bumbac cu lapte bătut sau iaurt pe pete și lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Repetă zilnic până petele se decolorează.

3. Lămâia

Este unul dintre cele mai eficiente remedii. Conține acid citric, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Cu o felie de lămâie freci ușor locurile pătate 15 minute. Repetă procesul de 2 ori pe zi.

4. Ceapa

Poate fi foarte eficientă pentru aceste pete deoarece conține compuși ai sulfului, precum și acizi ce ajută la exfoliere. Aplici 1/2 ceapă pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi, lăsând să acționeze 10-15 minute.

Atenție!

Dacă observi că petele își măresc dimensiunile și își schimbă culoarea, este necesar un consult medical imediat, deoarece pot fi simptomele unor afecțiuni serioase.

 

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »