Actualitate »

Peste 5000 de persoane din țară au apelat Telefonul Vârstnicului

Autor: Cristina Mitrea | 21 August, 14:20 | 0 comentarii

Telefonul Vârstnicului, prima linie telefonică gratuită și confidenţială dedicată persoanelor de peste 65 de ani, a înregistrat 25.000 de apeluri în cei trei ani de la apariție. Aproape jumătate dintre apelanți locuiesc singuri și mulți au vârste între 70 și 80 de ani.


Articole similare:

Statisticile arată că 47% dintre cei care au sunat la Telefonul Vârstnicului doreau diverse informații practice, 21% erau interesați de îngrijirea la domiciliu, iar 15% au apelat această linie telefonică în lipsa unui partener de discuție sau pentru că aveau nevoie de sprijin emoțional.

Telefonul Vârstnicului (0800 460 001) poate fi apelat gratuit de luni până vineri în intervalul orar 08.00 - 20.00 și sâmbăta între 08:00 și 16:00. Abuzurile sau situaţiile dificile în care se află persoanele în vârstă pot fi semnalate tot la acest număr. Serviciul a fost desemnat cel mai bun proiect de Servicii de Asistență Socială din România și a obținut Premiul pentru Originalitate, la Gala Societății Civile.

Telefonul Vârstnicului este un proiect al Fundației Principesa Margareta a României, sprijinit de Fundația Vodafone România prin programul “Connecting for Good”. Operatorii specializați în asistență socială oferă sprijin, informare și consiliere socială pentru persoanele în etate, multe dintre ele afectate de singurătate, cu acces limitat la informații și cu probleme medicale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »