Sanatatea ta / Ce te doare »

Pentru 35% din cuplurile infertile cauza este masculină

Autor: Alina Corneanu | 13 June, 10:15 | 0 comentarii

Infertilitatea este una dintre afecțiunile tot mai des întâlnite în ultima perioadă. Bine de știut este că problema este una pentru care există de cele mai multe ori soluții. 


La nivel global, 1 din 8 cupluri (echivalentul a 12% dintre cuplurile căsătorite) au probleme de infertilitate sau de obținere a unei sarcini, arată ultimele statistici. Tot cifrele arată că 7,4 milioane de femei au beneficiat de servicii medicale specializate dedicate tratamentului infertilității cel puțin o dată în viață.
 
„Vorbim de infertilitate în acele cazuri în care, după cel puțin un an de încercări, nu se obține sarcina. În cazul pacientelor cu vârsta peste 35 de ani - deoarece fertilitatea tinde să scadă - intervalul de timp după care ar trebui făcute investigatii se reduce la 6 luni. Întotdeauna trebuie să luăm cuplul în considerare, nu doar femeia. Iar asta deoarece în aproximativ 35% dintre cazuri factorul de infertilitate este masculin“, explică dr. Anita Maxim, medic specialist obstetrică ginecologie la Polisano.
 

Care sunt cauzele infertilității la femei

 
Nu puțini sunt factorii care pot favoriza apariția problemelor de fertilitate în rândul femeilor. Printre aceștia se numără tulburările ovulației, dezechilibrele hormonale, anomaliile uterine cum sunt polipii, fibroamele sau înfundarea trompelor uterine. „Și endometrioza, insuficiența ovariană primară sau menopauza precoce sunt cauze ale infertilității feminine. De asemenea, anumite probleme cronice de sănătate pot afecta fertilitatea dacă nu sunt bine controlate prin tratament: diabetul zaharat, boala celiacă și afecțiunile autoimune“, explică medicul Anita Maxim.
 

Bolile urologice, printre cauzele infertilității la bărbați

 
Ca și în cazul femeilor, fertilitatea masculină poate să fie afectată atât de stilul de viață, cât și de anumite afecțiuni - în cazul bărbaților sunt cele urologice. „Partenerul masculin poate suferi de infertilitate din cauze unor probleme urologice cum sunt infecțiile, varicocelul, afecțiunile inflamatorii cronice sau chiar bolile genetice“, adaugă medicul ginecolog. 
 

Tratamentul este unul personalizat

 
Alegerea unui centru medical specializat în diagnosticul și tratamentul infertilității este esențială pentru îndeplinirea visului de a deveni părinte. Echipa medicală va discuta cu pacienții despre timpul trecut de când încearcă să obțină o sarcina, despre stilul de viață, dar și despre bolile cronice de care suferă. „Consultul inițial presupune și o evaluare clinică și ecografică a sferei genitale pentru depistarea eventualelor probleme care necesită tratament. Recomandarea analizelor și investigatiilor suplimentare ajută la stabilirea cauzei de infertilitate și la alegerea celei mai bune variante de tratament, în funcție de problemele particulare pe care le întâmpină fiecare cuplu“, spune specialistul.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »