Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Pelinul, planta de leac în bolile femeiești

Autor: Dorina Novac | 17 May, 14:00 | 1 comentariu

Există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor pentru prevenirea și chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.


Durerile menstruale, bufeurile cauzate de menopauză, anexita, infecțiile vaginale sunt doar câteva din afecțiunile cu care se confruntă femeile.
 
Cauzele problemelor specific feminine sunt multe și diverse, de la o alimentație dezechilibrată și un stil de viață dezordonat la dereglări hormonale și tulburări hepatice.
 
Pentru diminuarea congestiei și a durerilor de la nivelul sânilor, bea o infuzie obținută din 1 linguriță de trifoi roșu și 1 linguriță de mentă la 200 ml de apă clocotită. De asemenea, poți face comprese cu frunze de varză opărită, seara, înainte de culcare.
 
Infuzie de pelin
 
Peste 2 lingurițe de frunze de pelin toarnă apă fiartă și lasă la infuzat 30 de minute. Folosește ceaiul pentru spălături locale, în caz de secreţii vaginale anormale.
 
Ceai de coada-şoricelului
 
Toarnă apa clocotită peste 2 linguri de plantă uscată. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi strecoară. Bea 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor. Planta este recomandată în calmarea durerilor menstruale, în leucoree, mâncărimi şi usturimi vaginale, micoze şi alte infecţii vaginale.

Remediile din coada-şoricelului sunt recomandate şi femeilor aflate la menopauză, deoarece reduc din simptomele neplăcute survenite în această etapă.
 
Infuzie de crețișoară
 
Toarnă 250 de ml de apă clocotită peste o linguriță de crețișoară și lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Bea 3 ceaiuri pe zi. Remediile din crețișoară tratează durerile menstruale, precum şi infecţiile urinare şi cele vaginale.
 
Ceai de salvie
 
Peste o linguriță de frunze uscate de salvie toarnă o cană de apă clocotită și lasă la infuzat 10-15 minute. Bea 2 ceaiuri pe zi. Salvia măreşte capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Poate fi utilizată și pentru a aromatiza mâncărurile. Pentru situaţiile de dinainte şi din timpul ciclului menstrual sau pentru simptomele specifice menopauzei sunt indicate şi băile antistres cu salvie.
 
Infuzie de păpădie
 
Peste 3 lingurițe de frunze uscate de păpădie toarnă 500 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. Beai 3 căni de ceai pe zi.
 
Ceai de gălbenele
 
Opărește 10 g de flori de păpădie, timp de 30 de minute, în 100 ml de apă clocotită. Folosește ceaiul pentru spălături locale. Gălbenelele au o acţiune antiinflamatoare şi calmantă, fiind de mare ajutor şi în tratarea unor afecţiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza şi candidoza. 
 
Află AICI ce factori anulează efectele anticoncepționalelor!
 
Atenție!
 
Copiii şi gravidele nu ar trebui să administreze remedii din coada-şoricelului, pentru că uleiurile volatile şi alcaloizii pot declanşa apariţia vărsăturilor. Uleiul esenţial al acestei plante nu trebuie utilizat decât la recomandarea medicului.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:04
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »