Remedii naturiste / Problemele tale »

Oțetul de mere, leac pentru gripă

Autor: Dorina Novac | 28 January, 11:25 | 0 comentarii

Oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni, fiind benefic pentru frumusețe, dar și pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale. 


Oțetul de mere conține acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A și B, și beta-caroten.
 
Potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează metabolismul și contribuie la arderea caloriilor. De asemenea, acesta contribuie la reducerea poftei de mâncare. 
 
Alungă gripa
 
Oțetul de mere poate devein un aliat de nădejde în zilele geroase de iarnă, când te confrunți cu gripa. În cazul în care răceala a avansat, frecțiile cu oțet sunt un bun remediu contra infecțiilor respiratorii. 
 
Pentru scăderea febrei, poți aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet diluat cu apăp (pentru a nu provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor). 
 
De asemenea, oțetul poate ușura respirația și combate tusea. Amestecă 80 de ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor. 
 
Gata cu balonarea!
 
Probleme obișnuite legate de digestie – balonare, arsuri stomacale, constipație – pot fi combătuteă  cu un leac cu oțet de mere.
 
Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduță în care a fost diluată o linguriță de oțet de mere. Acesta va stimula salivația, precum și secreția de sucuri gastrice. 
 
Comprese contra durerilor reumatice
 
Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru remedierea acestei boli ai nevoie de 1 lingură de oţet la 1 litru de apă fiartă, pentru a aplica  pe zonele afectate comprese.
 
Durerile reumatice agravate la frig pot fi tratate cu o cataplasmă obți¬nută din 2 lingurițe de oțet, 1 linguriță de hrean ras și o linguriță de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele 3 componente, învelești în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ține aproximativ 1 oră.
 
Află AICI cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor!
 
Normalizează tensiunea arterială
 
Oţetul de mere scade tensiunea. Îl poți adăuga în salate sau poți bea dimineața 1 cană cu apă la care adaugi 2 linguriţe de oţet de mere. De asemenea, înfășoară picioarele cu un prosop înmuiat în oțet de mere și ține 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute măsoară-ţi tensiunea. 

Atenție!

Ai grijă ca amestecul să nu ajungă în zona ochilor,pentru că oţetul de mere afectează vederea.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »