Sanatatea ta / Tratamente »

Observi modificări la urinare? Uite ce semnal de alarmă îți dă organismul

Autor: A.C. | 09 October, 08:55 | 0 comentarii

Atunci când observi modificări ale procesului de urinare, trebuie să începi să-ți pui întrebări. 


Acumularea de sodiu în corp poate provoca modificări serioase la urinare, care apar din două motive.

1. Atunci când consumi prea multă sare, rinichii tăi încep să lucreze mai intens și mai mult pentru a o îndepărta din corp. Acest lucru duce la boli de rinichi care te fac să urinezi mai des, iar urina are o culoare transparenta.

2. Atunci când ai prea mult sodiu în organism, poți începe să pierzi fluide și chiar să te deshidratezi serios. Atunci când începi să pierzi fluide, cantitatea de urina scade, iar urina este mai groasă și de un galben întunecat.

Ce analize de urină semnalează problemele renale - Urocultura detectează infecțiile urinare

Prin urocultură sunt cultivați și identificați germenii care produc infecții ale tractului urinar. Cistita (infecție a vezicii urinare), nefrita și pielonefrita sunt afecțiuni frecvent diagnosticate cu ajutorul uroculturii. În cazul unui rezultat pozitiv, care arată prezența unei infecții a căilor urinare sau a rinichilor, cantitatea de microbi este de cel puțin 100.000 la un mililitru de urină. Identificarea germenilor este însoțită și de o testare a sensibilității lor la antibiotice (antibiogramă).

Recoltarea probei pentru urocultură se face respectând câteva sfaturi. Se recoltează prima urină de dimineață, după igiena locală cu apă și săpun, într-un recipient numit urocultor, care se procură de la farmacie sau de la cabinetul medical. Proba se ia nu din primul jet, întrucât poate fi contaminat cu bacteriile care există în partea inferioară a uretrei, ci din cel de mijloc. O cantitate de cel mult 30 ml de urină este suficientă.

Sumarul de urină semnalează problemele renale

O altă analiză de urină importantă este sumarul de urină. Cu ajutorul lui, se pune în evidență cantitatea prea mare de proteine în urină, ceea ce semnalează o problemă renală sau a căilor urinare. De asemenea, prezența corpilor cetonici sau a glucozei în urină semnalează diabetul, iar analiza sedimentului urinar poate detecta hematuria (prezența sângelui în urină).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »