Stil de viata&dieta / Diete »

Obiceiurile care te ajută să slăbești pe termen lung

Autor: Simona Stănoi | 11 January, 09:00 | 0 comentarii

Dacă ești în căutarea unei diete ușor de ținut, potrivită stilului tău de viață, care să te ajute să slăbești pe termen lung, e mult mai ușor să adopți câteva obiceiuri sănătoase. Secretul? Trebuie să le incluzi în rutina ta zilnică.


Mănâncă doar când îți e foame

Învață să fii atentă la nevoile organismului tău și să identifici când ești cu adevărat înfometat. Deseori, senzația de sete poate fi confundată cu cea de foame, în momentul în care corpul este deshidratat. De aceea, dacă îți dorești să slăbești, este indicat să ai grijă să te hidratezi constant. Așadar, când simți senzația de foame, bea întâi un pahar cu apă și așteaptă câteva minute să vezi dacă senzația de foame persistă.

Mic dejun bogat, cină săracă

Nutriționiștii recomandă să mănânci la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinți, iar seara ca un cerșetor. Sfatul lor este cât se poate de adevărat, deoarece, potrivit studiilor, s-a constatat că persoanele care sar peste prima masă a zilei au un risc crescut al obezității. De aceea, este extrem de important să ai un mic dejun bogat, sănătos și o cină ușoară, pentru a-i permite organismului să se odihnească și să se refacă.

Planifică-ți meniul pe o săptămână

Pentru a avea în permanență controlul asupra alimentelor pe care le consumi, un meniu săptămânal îți va fi de folos. Fă-ți o listă, mergi la cumpărături, încercând să alegi, pe cât posibil, alimente cât mai naturale, apoi plănuiește-ți mesele pentru fiecare zi în parte. Încearcă să diversifici meniul, pentru a nu te plictisi. În plus, se recomandă activitățile sportive, fie ele în aer liber, fie la sala de sport, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Elimină factorii de stres

Este posibil să constați că, deși acorzi atenție alimentației și faci sport cu regularitate, nu reușești să slăbești așa cum ți-ai dori. Acest lucru este posibil să se întâmple din cauza nivelului crescut de stres, în urma căruia organismul începe să secrete cortizol, un hormon care determină îngrășarea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »