Actualitate »

Obezitatea, asociată cu somnolenţa mare din timpul zilei

Autor: Alina Corneanu | 14 June, 11:15 | 0 comentarii

Persoanele care suferă de obezitate sau cel cele care trec printr-o depresie simt nevoia să doarmă mai mult în timpul zilei decât cele care nu au probleme de sănătate, arată un studiu recent.


Conform unei statistici a Fundaţiei Naţionale a Somnului din SUA aproximativ 20% dintre adulţii americani suferă de somnolenţă excesivă în timpul zilei.

,,Până acum se considera că somnul din timpul zilei poate duce la apariţia tulburărilor de somn din timpul nopţii. Rezultatele cercetării noastre au evidenţiat că obezitatea şi depresia sunt factori de risc puternici pentru stările de somnolenţă pe care le simţim în timpul zilei. Indicat ar fi ca persoanele care sunt supraponderale sau obeze să facă schimbări în stilul de viaţă pentru a pierde din kilograme şi a recăpăta şi starea de bine”, a afirmat Alexandros Vgontzas, profesor de Psihiatrie la Universitatea Penn State din Pennsylvania, SUA.

La unul dintre cele trei studii care au cercetat legătura dintre obezitate şi somnolenţa din timpul zilei au participat 1.173 de adulţi care nu aveau stări de somnolenţă excesivă în timpul zilei.

Pe o perioadă de şapte ani, cercetătorii au urmărit starea de sănătate a participanţilor (tensiune arterială, indicele de masă corporală, depresie).

În timpul studiului, 138 dintre participanţi au suferit de somnolenţă excesivă în timpul, iar dintre aceştia, mare parte sufereau de depresie, fie s-au îngrăşat.       

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »