Sanatatea ta / Ce te doare »

Nucile te scapă de cancerul la sân

Autor: A.C. | 19 March, 11:05 | 0 comentarii

Un studiu recent demonstrează că nucile pot ține în frâu cancerul de sân.


Bogate în acizi grași omega 3 și antioxidanți, acestea pot preveni apariția cancerului la sân și a maladiilor cardiace. O dietă sănătoasă pe bază de nuci, fructe și legume, reduce riscul de apariție a cancerului mamar.

Însă, mai mult decât atât, nucile au efecte pozitive și în cazul bolilor de inimă, bolile cronice. Studiile demonstrează că nucile consumate la sfârșitul mesei reduc efectele negative ale mancarilor grase asupra arterelor.

Semințele de in scad riscul de cancer mamar 

Inul conţine fitonutrienţi care se numesc lignani și care sunt eficienţi în prevenirea cancerului mamar. Spre deosebire de alte alimente care conţin fitonutrimenţi, cum sunt semințele de susan și leguminoasele, seminţele de in au cea mai mare concentraţie de lignani. Aceștia din urmă sunt transformaţi de flora intestinală în substanţe care reduc nivelul de estrogeni şi de radicali liberi, având efecte benefice pentru sâni, oase, unghii şi păr. Zilnic, îți ajunge o lingură de seminţe de in zdrobite și amestecate cu apă sau adăugate în salate.

Soia menține echilibrul hormonal

Pe lângă proteine, soia îți aduce și hormoni fitoestrogeni datorită cărora are efectul de a reduce riscul de cancer la sân. De 2  ori pe săptămână, mănâncă aproximativ 100-150 g de soia sub orice formă preferi.

Fitoestrogeni din soia se găsesc în cantitate mare și sunt diferiți de hormonii estrogen, naturali. Cu ajutorul bacteriilor din colon, fitoestrogenii sunt convertiţi în forme utilizabile de organism şi folosiţi asemenea hormonilor estrogeni. Spre deosebire de cei naturali, care pot duce la formarea unor tumori mamare, fitoestrogenii combat bufeurile şi dezvoltarea celulelor canceroase. Îți mai poți procura fitoestrogeni și din mazăre, cereale integrale, fasole, semințe de floarea-soarelui, linte, semințe de dovleac.

Rodiile îți aduc un plus de antioxidanți

Spre deosebire de alte fructe, rodia ca atare și sucul de rodie au în compoziţie o cantitate importantă de antioxidanţi. Aceștia înlătură radicalii liberi, principalii vinovaţi pentru slăbirea imunităţii şi pentru multiplicarea celulelor canceroase. În plus, antioxidanţii pot stopa sau încetini producerea de hormoni estrogen, care stimulează dezvoltarea celulelor canceroase mamare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »