Medicii raspund / Sarcina si copii »

Nu reușim să avem copii. Ce analize trebuie să facem?

Autor: Claudia Georgevici | 09 November, 09:25 | 5 comentarii

De aproape doi ani, eu și soțul meu încercăm să avem un copil, însă fără rezultat. Ce analize ar trebui să facem?


Răspunde:

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie și colposcopie (foto).

După doi ani de încercari nefinalizate cu obținerea unei sarcini pe cale naturală, e nevoie de un set de analize. Iată care sunt cele de bază, de la care pot pleca investigații mult mai amănunțite.

 

Spermograma și spermocultura

 

Este o analiză neinvazivă, simplă și care spune totul despre posibilitatea de a concepe a partenerului. Acesta donează lichid seminal, care este analizat în primele 30 de minute de la donare. Se urmărește numărul, mobilitatea și tipul spermatozoizilor prin această analiză, care poate depista ușor probleme grave, așa cum este azoospermia – lipsa completă a spermatozoizilor, moment în care cuplul trebuie să se gândească la un donator de spermă pentru a avea un copil.

 

Profilul hormonal

Este recomandat partenerei, este o analiză de sânge, care măsoară concentrația diferiților hormoni, responsabili într-o măsură mai mică sau mai mare de obținerea unei sarcini. Profilul hormonal conține analize precum FSH, Lh, TSH, Prolactina, Progesteron, Estradiol, AMH. Analizele sunt prelevate în ziua a2a sau a3a a ciclului menstrual. FSH și estradiolul sunt cele care dau indicii asupra rezervei ovariene, dar cel mai clar acest lucru este evidențiat de analiza numită AMH – hormonul Antimullerian. Atenție însă! Dacă această din urmă analiză nu are o valoare corespunzătoare, nu înseamnă că persoana respectivă nu mai poatea avea copii, pentru că există posibilitatea stimulării ovariene.

 

Histerosalpingografia

 

Este o analiză ușor invazivă, dar extrem de eficientă pentru a măsura permeabilitatea trompelor uterine. Dacă acestea sunt înfundate, femeia nu poate rămâne însărcinată. Se realizează prin injectarea unei substanțe de contrast, până în uter. Dacă substanța trece prin trompe, acestea sunt permeabile și nu pun probleme. În caz contrar, se poate încerca desfundarea lor chiar în timpul procedurii, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil. Tratamentul care se va aplica pentru trompele uterine depinde foarte mult de starea acestora. Uneori, se ajunge până la îndepărtarea lor, iar din acest moment, cuplul nu mai poate avea copii decât prin intermediul procedurii de fertilizare in vitro.

 

CA125

 

Este o analiză de sânge care dă primele indicii despre posibilitatea existenței endometriozei localizată la ovare. Endometrioza este una dintre principalele cauze pentru care o femeie nu poate rămâne însărcinată. Dar mare atenție! Această analiză este doar un prim indiciu, diagnosticul endometriozei nu poate fi pus cu precizie decât cu ajutorul laparoscopiei operatorii – o procedură invazivă, prin care este vizualizat tot aparatul reproducător. Tot cu ajutorul ei, în cazul depistării endometriozei, aceasta poate fi îndepărtată, în timpul aceleiași operații.

 

Ecografia transvaginală

 

Explorează cavitatea uterină, pentru a putea identifica prezența unor polipi sau a vreunui fibrom uterin care ar putea fi cauza pentru care sarcina nu poate fi obținută. Nu este o procedură dureroasă, dar este puțin dinsconfortantă, fiind însă mai acurată decât ecografia abdominală, care nu este deloc invazivă. De asemenea, cu ajutorul acestui tip de ecografii se poate vizualiza și dacă femeia are sau nu ovulație în fiecare lună. Ovarele micropolichistice pot împiedica ovulația lunară, ceea ce înseamnă că nuse poate obține o sarcină.

 

După efectuarea acestor analize, în funcție de rezultatele obținute, medicul va ști exact ce fel de tratament să recomande cuplului sau dacă este nevoie de un alt set de analize, mai amănunțite. La ora actuală, probleme de fertilitate sunt împărțite 50-50% între parteneri. Ce este important de reținut este faptul ca un cuplu care încearcă de mai mult de un an să aibă copii și nu reușește e bine să consulte un medic specializat pe probleme de fertilitate. În acest fel se poate scuti timp prețios, foarte important, de altfel, pentru cuplurile cu probleme de fertilitate. 

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tina | 12 November 2015, 10:36
“Secretul succesului in viata unui om este cel de a fi pregatit pentru sansa sa atunci cand aceasta apare.” – Earl of Beaconsfield
CAUTAM colaboratori , Operator PC online ( de acasa )
Program recomandat : 1-3 ore zilnic
Contract legal,venituri suplimentare motivante,scrisoare de recomandare !
Informații COMPLETE si CORECTE despre proiect !
Important ca oamenii să știe absolut totul despre proiect, iar asta NU se poate realiza prin câteva fraze scurte și citite rapid !
Aici este vorba despre foarte multe informații si din această cauză ele sunt împărțite în mai multe lecții și oferite tuturor în mod gradat, sistematic, NUMAI pe email !
Lectiile va arata cum sa realizati profituri in acest proiect !
Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate.
Pentru a primii mai multe detalii, trimiteti PROIECT la adresa de email:
[email protected]
2 Postat de: Ami | 12 November 2015, 23:55
Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala! Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Rodica | 13 November 2015, 18:24
Cum poti face bani! Oferim tuturor, in premiera absoluta, un exceptional curs care va invata cum poti face bani! Cursul este absolut GRATUIT si va invata simplu si rapid cum poti face bani! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, cunostinte minime de lucru cu documente word si pdf. Cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]
4 Postat de: | 16 November 2015, 09:09
Spermograma și spermocultura,Profilul hormonal,Histerosalpingografia,CA125 si Ecografia transvaginală costa,ca de 1 an incerc cu sotul sa raman insarcinata si tot nimic?Eu am un salariu de rahat si nu imi pot permite sa platesc analizele astea,cum ma ajutati,va rog.
5 Postat de: Adriana | 25 January 2016, 18:18
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Adauga un comentariu »