Actualitate »

Nou centru oncologic

Autor: Cristina Mitrea | 11 October, 13:25 | 0 comentarii

Cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul privat românesc a fost inaugurat în cadrul unui eveniment desfășurat astăzi chiar la sediul acestuia, pe strada Sevastopol nr. 5. Integrat în Spitalul Clinic Sanador, centrul înglobează o casă-monument construită la 1895 și renovată într-un stil prietenos pentru a nu lăsa impresia de răceală specifică unui spital.


Articole similare:

Realizat cu o investiție de 20 de milioane de euro, Centrul Oncologic Sanador a fost gândit pentru a fi integrat spitalului și pentru a oferi siguranță, confort și tratamente ultramoderne, tratamente sistemice actuale, imunoterapie, pentru ca „pacientul să găsească aici căldura de acasă, dar și îngrijire medicală la cele mai înalte standarde”, după cum a precizat în cadrul evenimentului medicul Doris Andronescu, Director General Sanador.

Centrul Oncologic Sanador este dotat cu tehnologii moderne de diagnosticare și tratament: tehnologie de radioterapie de ultimă generație, tehnologie de scanare Philips CT Big Bore, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie, tehnologie pentru brahiterapie HDR GammaMedplus IX (pentru cancerele ginecologice și cancerul de prostată), scintigrafie (metodă de imagistică specifică medicinei nucleare, care permite diagnosticarea afecțiunilor specifice sistemului osos și organelor). Centrul beneficiază de bloc operator la standarde internaționale, anestezie, terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, compartiment de primiri urgențe și ambulanțe.

Datorită managementului multidisciplinar al pacientului oncologic, „avem posibilitatea să urmărim pacientul pe tot parcursul tratamentului”, a subliniat Dr. Mircea Dediu, coordonatorul secției de Oncologie Medicală de la Sanador. Astfel, o persoană va trece prin toți pașii necesari pornind de la evaluarea inițială, efectuând un traseu medical complet și ajungând până la tratarea afecțiunilor secundare.

Fiecare pacient va primi un tratament personalizat, după ce cazul său va fi dezbătut de o Comisie Oncologică Multidisciplinară din care fac parte medici cu experiență în radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, anatomie patologică, imagistică, nutriție și alte arii medicale.

Centrul Oncologic Sanador preconizează că în primul an de activitate va primi în tratament 1300 de pacienți. În România există 126 000 de pacienți cu afecțiuni maligne înscriși în Programul Național de Oncologie. La nivel mondial, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în creștere.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »