Viata sexuala / Sex&dragoste »

Motivul pentru care alăptarea scade libidoul

Autor: Ramona Liță | 02 May, 16:00 | 0 comentarii

Alăptarea are efecte benefice atât asupra mamei cât și asupra bebelușului. Însă ce se întâmplă cu viața de cuplu? Cum înfluențează acest proces natural viața sexuală?


 Lipsa apetitului sexual este de multe ori motiv de dispută între parteneri mai ales după ce vine pe lume un copil.

Deși este știut faptul că libidoul nu este niciodată constant, mai ales în cazul femeilor, dorințele sexuale alternează în funcție de perioadele pe care le traversează, de sarcină, menstruație.

Alăptarea, amortizorul vieţii sexuale

Trebuie bine punctat faptul că există o legătură emoţională între alăptare şi libidou. În această perioadă proaspetele mămici au nevoie de tot sprijinul partenerului pentru că sunt invadate de foarte multe schimbări care se produc în mod natural atât la nivel mintal cât și hormonal.

În general cam 1 din 4 cupluri recunosc că după naștere libidoul scade considerabil.

Lucru care din punct de vedere psihologic este normal mai ales că acum orice semn al celui mic reprezintă o panică până când se obișnuiesc cu reacțiile.

Află care sunt beneficiile alăptării asupra copilului AICI

Schimbările fizice un factor dur

În momentul în care organismul unei femei este supus schimbărilor mai ales în plan fizic și atracția sexuală are de suferit. În primul rând atunci când ai început să alăptezi sânii încep să se lase, iar acest aspect  favorizează scăderea apetitului sexual.  Cantitatea de lapte care apare imediat după naștere lasă urme pe sânii proaspetelor mămici, apar posibilele vergeturi, dar și sensibilitatea la nivelul mameloanelor, aspect care poate influența considerabil calitatea actului sexual.

În această perioadă sânii nu mai sunt considerați ca fiind un organ sexual, tocmai din această cauza este posibil să observi o ușoară repulsie în momentul în care îi atungi.
Mai mult de atât, există toate șansele ca în timpul partidei să se scurgă lapte din sâni mai ales în momentul orgasmului. Aspect deloc plăcut de către niciunul dintre parteneri.
După naștere se recomandă un repaos de 6 luni pentru a-i permite organismului să se odihnească.

Schimbările psihologice distrug libidoul

Momentul alăptării este un amalgan de sentimente pentru proaspăta mămică.  Trebuie să aibă grijă de corpul său să își revină la formele inițiale, este stresată pentru că trebuie să aibă grijă de cel mic și mai ales dacă este și primul copil, intervine procesul de alăptare care adesea este dureros sau obositor, plus că poate să apară și depresia post partuum.

În aceste momente sânii sunt puntea de legătură dintre mamă și copil, astfel că poate apărea confuzia la nivel mintal privind cum un simbol considerat  caracteristic feminității și sexualității acum este transformat. Atenția este îndreptată spre copil, făcând abstracție de ce este în jur.

Din păcate în această conjunctură bărbatul nu prea are foarte mult spațiu, aceasta este o etapă primordială pentru mămică și copil. Acum este riscul cel mai mare de rupere a relației de cuplu.

Alăptarea vine la pachet cu activitatea hormonală

Alăptarea are efecte secundare despre care se vorbește mai puțin, acum se realizează subţierea pereţilor vaginali, se diminuează lubrifierea vaginală favorizând astfel actul sexual neplăcut și jenant.

Acum se declanşează și secreţia  prolactinei, hormonul responsabil de producţia de lapte şi de atașarea mamei de bebe , dar și oxitocina, hormonul care favorizează dragostea de copil.

Există totuși și cazuri fericite în care schimbările hormonale sunt total opuse celor expuse mai sus, iar activitatea sexuală nu are foarte mult de suferit, dar aceste cazuri sunt în proporție de 1%.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »