Stil de viata&dieta / Nutritie »

Motivele pentru care nu e indicat să folosești îndulcitorii artificiali

Autor: Simona Stănoi | 09 October, 08:10 | 0 comentarii

Poate că îi folosești destul de rar, pentru a-ți îndulci cafeaua sau din dorința de a slăbi, însă trebuie să știi că îndulcitorii artificiali nu reprezintă o opțiune sănătoasă, din cauza chimicalelor pe care le conțin.


Cresc riscul apariției obezității

Contrar concepției greșite potrivit căreia îndulcitorii artificiali sunt recomandați în diete, în realitate lucrurile stau cu totul diferit. Aceștia au o valoare calorică ridicată, fapt care va determina transformarea energiei în exces în țesut adipos.

Potrivit unui studiu realizat în China, s-a descoperit că există o legătură între îndulcitorii artificiali și acumularea kilogramelor în plus. Consumul lor crește riscul apariției obezității, a diabetului și a afecțiunilor cardiace.

Lipsiți de proprietăți

Îndulcitorii artificiali nu aduc niciun fel de beneficiu organismului, s-a constatat în urma unui studiu condus de dr.Ryan Zarychanski de la Universitatea din Manitoba. Acesta a afirmat că nu crede în beneficiile pe care îndulcitorii pretind să le aducă, nici măcar în ale celor naturali, precum stevia.

În realitate, aceștia nu ajută la menținerea siluetei, așa cum se vehiculează, ci contribuie, mai degrabă la dobândirea kilogramelor în plus, dar și la creșterea riscului cardiometabolic.

Păcălesc corpul

Deoarece transmit semnale false, îndulcitorii artificiali pot păcăli corpul. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul se așteaptă să primească ceva hrănitor, dar pentru că nu primește, în acel moment transmite semnalul că este și mai înfometat.

De aceea, se recomandă un regim alimentar echilibrat, care să nu priveze organismul de elementele nutritive de care organismul are nevoie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »