Psiho / Stres »

Modalități de combatere a stărilor de anxietate

Autor: Ramona Liță | 10 January, 18:00 | 1 comentariu

Stresul este fără doar și poate una dintre cele mai mari probleme ale momentului. Dacă te confrunți cu stări de anxietate, află care sunt modalitățile simple prin intermediul cărora poți combate această problemă.


Timpul pare a fi tot mai scurt pentru ce îți propui și nu găsești soluția potrivită pentru a te detașa?

Un simplu pas înapoi poate fi salvarea ta. Inspiră, expiră și apoi meditează asupra tuturor aspectelor din viața ta. Stabilește-ți un targhet, o țintă și încearcă să descoperi care este calea potrivită pentru a o străbate.

Mișcarea, sănătate curată

Dacă până acum nu ai făcut nici o oră de sport, nu este încă timpul pierdut. Alege cursurile de yoga și practică-le cu regularitate fie dimineața fie seara.

Îți vor fi de folos pentru a te putea concentra mai bine și mai ușor, iar starea de anxietate vei vedea cum de la o ședință la alta se va diminua până la dispariția ei completă.

Orele de yoga te vor ajuta să te regăsești și să capeți un echilibrul pentru a te menține în formă.

Ai nevoie de timp pentru tine, nu te neglija.

În plus, poți apela la meditație, o poți practica oriunde. Nu îți trebuie decât un telefon sau un laptop la care să ruleze o muzică specială pentru meditație.

Nu trebuie să te înscrii pentru asta la nici un curs, iar efectele pozitive le vei observa încă de la prima ședință.

Află cum poți să ai grijă de sănătatea creierului AICI

Lucrul manual, terapia creierului

Când simți că ești stresat, oprește-te din activitatea ta și alege să faci o activitate manuală, de exemplu, desenatul.

În felul acesta îi vei oferi o pauză extraordinară creierului tău, iar la finalul desenului vei avea energia și atenția necesară pentru a-ți continua treburile.

Plimbă-te cât de des poți

Atât desenatul cât și plimbatul prin natură, deși sunt două lucruri extrem de simple, sunt foarte bine venite pentru creierul și psihicul tău.
Deconectează-te de la tot ce înseamnă tehnologie modernă și alocă-ți câteva minute în care să te bucuri de natură.

Pe lângă faptul că mersul pe jos reprezintă o veritabilă porție de sănătate, îți vei încărca dozele energice, te vei relaxa și vei fi mult mai binedispus.

Savurează un ceai sau o ceașcă de cafea

Mai ai dubii în ceea ce privește băutul ceaiului sau asupra beneficiilor sale? Bucură-te de fiecare moment din prepararea ceaiului, simte mirosul plantei, savurează-l încet și astfel te vei deconecta și te vei bucura de puterea naturii prin intermediul lui.

Poți să îl bei singur sau alături de cei dragi și astfel va deveni oaza ta de liniște.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin Stoica | 10 January 2018, 16:19
Oferta speciala munca online exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »