Remedii naturiste / Terapii complementare »

Mixul perfect pentru detoxificare

Autor: Ramona Liță | 08 February, 10:00 | 0 comentarii

Iaurtul  poate fi elementul de bază în alimentația ta matinală, însă știi cum să îi amplifici calitățile?


Dacă de obicei în iaurt adaugi miere pentru a-l consuma în stilul grecesc sau poate semințe, fructe sau ambele, ce ai zice dacă ai schimba un pic meniul.

Acum este momentul perfect să apelezi la o cură de detoxifiere a organismului și pentru asta ai nevoie doar de câteva alimente care să contribuie la eliminarea toxinelor.

Chefirul stimulează imunitatea

Din categoaria lactatelor chefirul este din punct de vedere nutrițional cel mai indicat pentru a beneficia de nutrimenți de cea mai bună calitate, și asta deoarece conține vitaminele B1, B2, B6, B7, B9, B12, K, A și D, minerale dar și enzime bune.

În felul acesta este un aliment porivit atât pentru sănătatea mintală cât și cea fizică.

Află cât de sănătoasă este hrișca AICI

Ghimbirul, aliatul sănătății

O sursă bună atât de calciu, seleniu , mangan cât și de fier  dar și proteine, vitamine, ghimbirul nu are cum să nub fie pe lista produselor sănătoase și detoxifiante.

Astfel că la adăugat la iaurt, ghimbirul întărește calitățile iaurtului și îți oferă o imunitate de fier.

Dacă la aceste două ingrediente mai adaugă și făină de hrișcă, produs de asemenea plin de vitamine, minerale vei obține un mic dejun complet din punct de vedere nutrițional care va accelera procesul de detoxificare a organismului.
Poți eventual să adaugi și un pic de miere de albine pentru enzimele oferite de albine și antixidanții conținuți de aceasta și pentru un gust un pic mai dulceag.

Mixul stimulează circulația sangvină

La un pahar de 330 mililitri de chefir adaugă 2 centimetri de ghimbir ras, două linguri de făină de hrișcă și o linguriță mică de miere de albine. Consumat dimineața pe stomacul gol  va contribui la regenerarea vaselor sangvine, la reducerea efectelor stresului asupra organismului, te va ajuta să îți îmbunătățești memoria consumat periodic și să te poți concentra mai bine.

Este important ca 3 ore după consumarea acestui mix să nu mai consumi nimic, iar timp de două săptămâni să consumi acest mix în loc de mic dejun. O dată la 3 luni poți să reiei această cură.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »