Remedii naturiste / Terapii complementare »

Mituri despre spirt: când și cum trebuie să-l folosești

Autor: Cristina Popescu | 02 August, 14:25 | 6 comentarii

Alcoolul metilic (spirtul medicinal sau alcoolul sanitar) este o soluție pe bază de alcool etilic 70%, care se utilizează pentru uz extern, acționând ca antiseptic împotriva bacteriilor. Trebuie să știi, însă, că spirtul nu poate fi folosit la întâmplare, ci în funcție de natura rănii sau necesitate. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva mituri în ceea ce privește utilizarea alcoolului medicinal!


 

Mituri despre spirt: nu aplica spirt pe rana deschisă

 

Deşi spirtul este o soluţie dezinfectantă, nu poate fi utilizat pentru tratarea rănilor deschise, deoarece provoacă usturime, stimulează sângerarea și poate afecta țesutul pielii. În cabinetele medicale, alcoolul medicinal se folosește doar pentru a dezinfecta local pielea înaintea unui vaccin.

Totuși, pentru dezinfectarea rănilor există soluții precum betadina, o substanță de mare ajutor in dezinfectarea plagilor aseptice si in tratamentul infectiilor cutanate bacteriene si fungice, rivanolul - o substanta antibacteriana care actioneaza la suprafata tegumentelor si  a plagilor deschise, dar și banala apă oxigenată, care elimină toate bacteriile de pe rănile deschise și oprește sângerările.

În schimb, este recomandat pentru dezinfectarea mâinilor, mai ales în cazul unei epidemii de infecţii bacteriene şi virale (de exemplu, gripa). De asemenea, se poate folosi şi pentru dezinfectarea diverselor suprafeţe utilizate frecvent (mouse, tastatură etc).

 

Mituri despre spirt: contraindicat în arsuri

 

Folosirea spirtului medicinal este complet înterzisă în tratarea arsurilor, întrucât poate arde în adâncime suprafața afectată.  Deși inițial oferă o senzaţie de răcoare, aplicarea compreselor cu spirt este contraindicată în arsuri.

 

Mituri despre spirt: tratează acneea

 

Spirtul este acționează ca un dezinfectant, însă NU vindecă acneea. În plus, usucă și irită pielea care ulterior se descuamează.

 

Mituri despre spirt: frecție împotriva răcelii

 

Frecția cu spirt este unul dintre cele mai cunoscute leacuri băbești de tratare a răcelii. Majoritatea părinţilor apelează la frecţionarea pieptului şi spatelui copiilor cu alcool sanitar. Într-adevăr, acesta ajută la decongestionarea nazală, însă este un remediu periculos pentru bebeluşi, deoarece inhalarea vaporilor emanați de spirt poate provoca arsuri ale ochilor.

 

Alte utilizări ale spirtului

 

Alcoolul sanitar este una dintre cele mai bune soluții pentru dezinfectat și curățat în mod ecologic casa. Iată câteva utilizări!

- Curăță și igienizează instalațiile sanitare;

- Scoate petele de cerneală sau marker permanent;

- Lărgește încălțămintea strâmtă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costy | 29 May 2015, 08:36

Tot ceea ce vă înconjoară are doar sensul pe care îl dă modul vostru de gândire. Dacă vă schimbaţi felul de a gândi, vă schimbaţi viaţa. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

2 Postat de: Dinu | 29 May 2015, 09:07
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Giginuconteaza | 29 May 2015, 20:19
Ati luat-o bine de la inceput: "Alcoolul metilic (spirtul medicinal sau alcoolul sanitar) este o soluție pe bază de alcool etilic"... Alcoolul metilic si cel etilic doar se aud in mod asemanator... este o diferenta (de multe ori chiar fatala) intre ele...
4 Postat de: Roxana | 02 August 2015, 14:28
Simplu de utilizat! Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Cosmin | 02 August 2015, 15:33

Bani cat mai repede! Cel mai ușor și mai consistent sistem de făcut bani repede! Simplu, eficient si cu totul... revolutionar! Oferta este noua si nu seamana cu nimic din tot ceea ce ai intalnit pana in prezent! Trebuie doar sa vezi despre ce e vorba! Acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »