Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Mituri despre miere. Ce e adevărat și ce e fals

Autor: Alexandra Tudor | 19 May, 16:25 | 2 comentarii

Mierea este capabilă să împiedice descompunerea bacterială și este unul dintre alimentele care nu se alterează, de aceea, de-a lungul timpului, s-au creat diverse mituri în jurul acestui aliment. Care sunt adevărate și care sunt false?


Articole similare:

Datorită uriașei sale versatilități, mierea era considerată încă din cele mai vechi timpuri, o creație divină, un nectar din cer. Miraculoasele ei puteri vindecătoare nu au fost întrecute niciodată, ele dăinuie până astăzi. Mierea este capabilă să împiedice descompunerea bacterială și este unul dintre alimentele care nu se alterează, de aceea, de-a lungul timpului, s-au creat diverse mituri în jurul acestui aliment. Care sunt adevărate și care sunt false?

Mituri despre miere – mierea pasteurizată mai bună? - fals

Mitul conform căruia mierea cea mai de calitate trebuie să fie foarte lichidă și curată este un mit fals. Dimpotrivă, mierea prea lichidă, care are un aspect curat, clar și care curge prea ușor din linguriță este mierea de cea mai proastă calitate. Acestea sunt semne că a fost fiartă și că i s-au pus adaosuri, deci nu mai are nicio valoare nutrițională.

Mitul conform căruia mierea pasteurizată este mult mai bună decât cea normală este fals. Prin pasteurizare, adică prin încălzirea ei la temperaturi înalte, aceasta își pierde toate proprietățile vindecătoare pentru care este atât de renumită. Prin pasteurizare, mierea devine un simplu sirop fără valori nutriționale. De asemenea, mierea nefiltrată este mult mai bună și este cea care se folosește eficient în toate tratamentele cu acest medicament natural.

Mituri despre miere – este adevărat că mierea care se cristalizează este de proastă calitate? - fals

Un alt mit fals legat de miere este că mierea care se cristalizează sau se zaharisește nu este de calitate. Trebuie să știți că cea mai bună miere trebuie să se cristalizeze, altfel, nu este naturală. Mierea începe să se cristalizeze din a cincea zi, doar mierea de salcâm rezistă mai mult, funcție de temperatura la care a fost ținută. Așadar, toate tipurile de miere trebuie să se zaharisească, în caz contrar, este semn că acel produs conține zahăr.

Mitul conform căruia mierea din stupii ținuți în același loc nu este de cea mai bună calitate este adevărat. Albinele care nu sunt plimbate din loc în loc pe câmpii pentru a aduna polenul, pot produce o miere de calitate proastă, deoarece sunt de cele mai multe ori hrănite artificial cu zahăr. Deci, produsul final nu poate fi mierea cu putere de vindecare.

Cu cât mierea este mai închisă la culoare, cu atât este mai aromată, este un mit adevărat. Mierea polifloră de calitate este de culoare cât mai închisă. Doar mierea de rapiță este albă, arată ca șerbetul și este foarte apreciată pentru gustul ei.

Trucuri pentru a recunoaște mierea naturală, care te ajută atunci când nu ești sigur de sursă. Întoarce borcanul cu susul în jos și fii atent, dacă mierea se prelinge ușor pe pereți și formează o bulă de aer care urcă treptat, este sigur miere de calitate. Introdu o linguriță în borcan și observă firul mierii, dacă acesta nu se întrerupe, atunci mierea este naturală. Mierea naturală se zaharisește în mod normal, numai mierea de salcâm rezistă o perioadă mai îndelungată.

  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 19 May 2015, 21:10
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
2 Postat de: Militaru Gheorghe | 20 May 2015, 06:52
Oferta anului, doar aici si acum! Oferim seriozitate maxima pentru cei care sa castige bani! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected] 
Adauga un comentariu »