Familia ta / Sarcina »

Mituri despre contracepție. Ce trebuie să știi neapărat pentru a nu rămâne însărcinată

Autor: A.C. | 25 January, 10:15 | 0 comentarii

Ce trebuie să știi neapărat despre contracepție este că singură și cea mai sigură metodă de a nu rămâne însărcinată este doar abstinența, chiar dacă există o groază de alte metode contraceptive cu grad foarte ridicat de succes în zilele de azi.


Cu toate acestea, există o serie de mituri despre contracepție care încă sunt luate “de bune” de unele femei, deși de multe ori sunt cu adevărat absurde.

– Nu poți rămâne însărcinată în timpul alaptatului

Majoritatea femeilor care alăptează nu au ovulație, însă acest lucru nu se întâmplă mereu. Așa că dacă faci sex în timp ce alăptezi este indicat să îți iei măsuri de contracepție pentru a nu rămâne din nou însărcinată.

– Nu rămâi însărcinată prima dată când faci sex

Acesta este poate cel mai des întâlnit mit mai ales printre femeile neexperimentate. O femei poate rămâne gravidă oricând atunci când ovulul este fecundat, chiar și prima dată când face sex.

– Sexul în picioare te ferește de sarcina

În ciuda faptului că pare greu de crezut că un astfel de mit există, sunt multe persoane care cred că poziția “în picioare” poate să le scutească de o sarcina, bazându-se pe faptul că spermatozoizii nu ajung la ovule datorită gravitației. Nimic mai fals! Spermatozoizii migrează imediat prin canalul cervical după ejaculare, indiferent de poziția sexuală.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »