Stil de viata&dieta / Nutritie »

Mit sau realitate! Persoanele care nu mănâncă carne, slăbesc mai ușor

Autor: A.C. | 08 November, 08:50 | 0 comentarii

Se spune că dieta vegetariană e soluţia perfectă ca să-ţi purifici organismul și care te ajută să scapi de kilogramele în plus.


Dr. Ion Niculaescu, health coach, a explicat pentru psychologies.ro dacă este un mit sau realitate această deviză după care se ghidează mulți când vor să ajungă la silueta mult visată. 

”Factorii care influențează ritmul de slăbit sunt multipli: vârsta, sexul, starea de sănătate, medicația, calitatea și durata somnului, cantitatea de apă consumată, alergiile și intoleranțele alimentare etc.

În ceea ce privește carnea, am fost obișnuiți să credem că este un aliment nesănătos pentru că ar crește colesterolul, determină apariția cancerului și exemplele pot continua.

În schimb, o carne de bună calitate (neprocesată) este o excelentă sursă de proteine. Contează, deci, calitatea, cantitatea și frecvența cu care este consumată carnea.

Un anumit tip de aliment nu trebuie consumat pentru că ne slăbește mai repede sau mai încet, ci trebuie văzut și dacă îmi face bine și dacă îl tolerez sau nu.

De asemenea, o alimentație de tip vegetarian sau ovo-lacto-vegetarian poate fi benefică pentru unii sau dăunătoare pentru alții.

Alimentele nu trebuie privite numai prin lupa slăbitului, ci și prin felul în care ne influențează sănătatea și starea de bine. O alimentație echilibrată va conduce, mai devreme sau mai târziu, la o greutate normală și ne va da mai multă energie”.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »