Actualitate »

Mineralul care poate ajuta la combaterea obezității

Autor: Alina Corneanu | 08 June, 16:40 | 0 comentarii

Deficiența de cupru din organism poate fi asociată cu riscul mai mare de obezitate sau de afecțiuni care pot fi cauzate de excesul de greutate, atrag atenția oamenii de știință americani.


Articole similare:

Legătura dintre lipsa de cupru din organism și arderile metabolice a fost studiată, mai ales că acest mineral ajută la formarea celulelor roșii, la absorbția fierului, la întărirea sistemului imunitar, dar și la dezvoltarea țesutului conjunctiv.

În urma studiilor realizate în laborator, pe cobai, oamenii de știință de la Universitatea din California (SUA) au observat că mineralul cunoscut sub numele de cupru joacă un rol important în ceea ce privește arderile metabolice din organism.

Mai exact, cuprul are rol esențial în descompunerea celulelor adipoase, astfel încât organismul să aibă un nivel mai ridicat de energie pe tot parcursul zilei.

„Cuprul este un mineral pe care organismul poate să-l asimileze doar din alimentație. El se găsește în cantitate mai mare în stridii, în legumele cu frunze verzi, în ciuperci, semințe, nuci și fasole“, a afirmat Chris Chang, profesor în cadrul Universității din California.

Necesarul zilnic de cupru în cazul adulților este de 2 mg/zi, spun specialiștii. Bine de știut este că deficiența acestui mineral se poate manifesta prin starea de slăbiciune generală, prin tulburări de dezvoltare la copii, dar și prin probleme de echilibru.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »