Medicii raspund / La psiholog »

«Mi-e greu să renunţ la fumat!»

Autor: Redactia | 23 August, 10:55 | 2 comentarii

„Sunt dependentă de fumat şi medicul mi-a spus că trebuie să renunţ, căci am probleme cu inima. Mi-e foarte greu însă. Cel mai mult m-am abţinut 2 săptămâni. Cum să fac ca să scap de acest viciu?“ - Rodica Pavelescu, Piteşti


Anca-Elena Vinţeanu, psihologÎn general, atunci când ne confruntăm cu o dependenţă – de fumat, de alcool, de cafea sau, mai grav, de droguri – putem găsi o cale de rezolvare numai dacă suntem motivaţi pentru a ne schimba acest obicei cu efecte nocive pentru sănătatea noastră.

Probabil că la dumneavoastră încă nu există o motivaţie foarte serioasă, deşi ştiţi că fumatul vă dăunează.

Chiar dacă aţi conştientizat că aveţi o problemă cu fumatul, asta nu înseamnă că o şi rezolvaţi cât ai bate din palme. Căutaţi să găsiţi acel aspect interior care să vă motiveze pentru a putea păşi pe calea schimbării.

Totodată, încercaţi să vedeţi ce context vă determină să vă apucaţi din nou de fumat sau ce anume vă determină să fumaţi (stesul, plictiseala, anturajul).

Odată ce veţi descoperi acest lucru şi veţi găsi şi o motivaţie, veţi reuşi să rezolvaţi problema.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Biancu | 28 August 2017, 11:46
Pentru eliminarea tutunului se pot folosi si suplimente pentru eliminarea tigarilor.

2 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:48
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »