Actualitate »

Mersul vioi combate bolile de inimă şi diabetul

Autor: Raluca Cocriş | 10 October, 16:09 | 0 comentarii

Cea mai nouă cercetare în domeniul prevenției afecțiunilor cardiace și a diabetului sugerează că mersul grăbit poate aduce beneficii în acest sens.


Numeroase studii au demonstrat că mișcarea regulată, cum este mersul pe jos, jogging-ul și exercițiile fizice efectuate cel puțin 30 de minute pe zi pot îmbunătăți starea de sănătate fizică, dar și psihică.

Cercetările recente în această direcție vin cu o informație nouă privind combaterea bolilor cardiace prin mișcare. Potrivit studiilor efectuate de experții americani, contează mai mult intensitatea cu care faci mişcare şi nu durata exerciţiilor fizice.

Cu alte cuvinte, dacă alegi mersul pe jos, încearcă să faci paşi mari şi grăbiţi ca să beneficiezi de rezultate favorabile pentru sănătatea inimii.

De exemplu, persoanele care obişnuiesc să meargă în ritm alert sau să facă jogging timp de două până la patru ore pe săptămână sunt cu până la 50% mai ferite de riscul de a dezvolta ceea ce se numeşte sindrom metabolic.

Persoanele care suferă de sindrom metabolic prezintă risc crescut de boli cardiovasculare şi de diabet.

În cadrul studiului au participat peste 10.000 de adulţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 98 de ani. Cu toţii au fost monitorizaţi timp de zece ani de către oamenii de ştiinţă coordonaţi de Neeru Jayanthi, director medical în cadrul Sistemului de Sănătate din cadrul Universităţii Loyola din Maywood, SUA.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »