Stil de viata&dieta / Nutritie »

Medicul Simona Tivadar: ”Cancerul este o boală plurifactorială. Doza face otrava”

Autor: A.C. | 09 October, 08:55 | 0 comentarii

Medicul Simona Tivadar susține că maladia ce omoară din ce în ce mai mulți oameni este o boală plurifactorială. 


Specialistul nu este de acord cu studii ce spun că anumite alimente aduc cancerul și explică ce ne îmbolnăvește de fapt. Cel mai important este să ținem cont de cantitatea de alimente pe care o consumăm. Să nu facem excese și să avem tot timpul grijă la orarul meselor. 

”Cancerul este o boală plurifactorială. Doza face otrava. Nu există un lucru bun și rău, doar un lucru repetat înseamnă o agresiune și ne făc rău și lucuri bune care în exces ne fac rău, cum ar fi vitamina C care în exces ne face rău.

Universul nostru este o chimie, respirăm o chimie. Nu respirăm aer. 50% din căutări pe internet în România sunt despre mâncare, nimeni nu mai respectă disciplina de masă, orarul, toată lumea zice că nu are timp să mănânce, toți sunt ocupați, dar caută pe internet despre mâncare. Lumea nu citește sfatul care trebuie. Căutarea este inutilă. Normalitate înseamnă program și orar de masă. 

Cancerul este o boală plurifactorială. Nu există doar o substanță care să-ți dea cancer. Câți oameni nu au fost expuși radiaților de la Cernobîl, nu au făcut toți leucemie sau boli din cauza radiațiilor. Există în acele zone animale sănătoase. Trebuie să fie un bagaj genetic, alimentația, eforul fizic, stresul. Nenorocirile care ți se întâmplă în viață. Stresul de urbanizare, faptul că trăim într-un oraș mare.

Deci nu putem spune că alimentul X dă cancer. Cum să spunem că mezelurile dau cancer? Păi orice om care mănâncă dimineața o felie de pâine cu unt și șuncă face cancer? Contează ce fel de mezel, cât și așa mai departe ”, a explicat medicul la Antena3. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »