Viata sexuala / Fertilitate »

Medicii trag un semnal de alarmă ”Vârsta, un factor de reducere marcantă a fertilității”

Autor: A.C. | 11 March, 07:55 | 0 comentarii

Cu cât sarcina se amână mai mult, cu atât scad șansele de a o obține pe cale naturală. În aceste condiții, singura soluție rămâne fertilizarea in vitro, metodă care a împlinit 40 de ani și prin care s-au născut, și în România, mii de copii în ultimii 20 de ani.


Specialiștii în tratarea infertilității atrag atenția asupra încă unei situații: nașterea unui copil până la 30 de ani nu înseamnă că automat că o a doua sarcină se va obține mai ușor după 35 de ani. 

“E un semn bun dacă a existat o sarcină, deci e un factor bun de prognostic: te gândești că, dacă s-a putut o dată, se va putea și a doua oară. Dar asta nu înseamnă că dacă o femeie a născut primul copil la 20 de ani și se gândește să-l facă pe al doilea la 40 de ani, nu va avea același dificultăți ca orice persoană de 40 de ani. Pentru că oricât de bună ar fi fertilitatea inițială și oricât de regulat ar fi ciclul menstrual, chiar dacă nu există nicio problemă medicală în antecedente, chiar și în aceste condiții, vârsta în sine este un factor de reducere marcantă a fertilității”, susține Dr. Dracea.

În cazul în care o femeie dorește să amâne o sarcină, o soluție poate fi recoltarea și păstrarea ovocitelor. Crioprezervarea se face cu succes și în România, iar eficiența acesteia este cu atât mai bună cu cât se face la o vârstă mai tânără. Această procedură se recomandă și înaintea unor terapii agresive pentru organism precum cele pentru cancer, dacă există risc de insuficiență ovariană prematură sau înaintea unor tratamente și intervenții chirurgicale ce pot afecta ovarele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »