Stil de viata&dieta / Diete »

Medicii explică de ce ne îngrășăm: ”Nu trebuie să mâncăm din două în două ore pentru că nu suntem copii!”

Autor: A.C. | 16 November, 20:25 | 0 comentarii

Medicul Mihaela Bilic a spus ce înseamnă de fapt să mănânci deștept și de ce nu trebuie să consumi alimente decât în momentul în care îți este foame și doar alimente care știi că îți hrănesc corpul.


“Creierul nu știe să facă diferența între sănătos și nesănătos, doar între comestibil și necomestibil. Nu avem nevoie de medici să ne spună ce avem voie și ce nu avem voie să mâncăm, mâncarea toată este sănătoasă, dar când știi că ai o boală mergi la medic pentru că nu mai poți merge pe instinct.

Mâncarea înseamnă viață. Mergem la nutriționist când avem kilograme în plus, însă acest lucru s-a întâmplat nu pentru că am mâncat nesănătos ci pentru că am mâncat prea mult. Zahărul ar trebui să fie un condiment, ca sarea, însă îl găsim peste tot din păcate. Dacă vrem să slăbim contează cât mâncăm, nu cât ci mai ales trebuie să ne punem întrebarea de ce mâncăm.

În prezent problema societății secolului 21 este că toată starea de stres ne creează nevoia de a compensa cu mâncare un disconfort și problema kilogramelor în plus sunt o problema a sufletului. Natura ne-a lăsat mâncarea că să ne dea o stare de bine și când nu avem bine în viață totul se neutralizează în mâncare.

Nu trebuie să mâncăm din două în două ore pentru că nu suntem copii. Și nici de cinci ori. E normal să simțim foamea, foamea se educa. Pe parcursul zilei ne este foame din oră în oră, dar asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm că să satisfacem această foame pentru că vom mânca non stop. Foamea nu este o senzație negativă, ci o senzație de disconfort” a spus Mihaela Bilic

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »