Sanatatea ta / Tratamente »

Medicamente pentru balonare

Autor: Alina Corneanu | 16 January, 17:50 | 9 comentarii

Balonarea afectează aproximativ 30% din populația Globului, an de an. De vină pentru senzația de balon în stomac pot fi alimentele, însă în spatele acestui simptom se pot afla și afecțiuni grave.


Care sunt cauzele balonării:

Afecțiuni digestive

Balonarea apare frecvent în afecțiunile digestive, precum sindromul de intestin iritabil, gastrită și boli inflamatorii intestinale. Totodată, poate fi singura manifestare în hepatite cronice, în ciroza hepatică, precum și în afecțiuni ale vezicii biliare, spune medicul primar gastroenterolog Adriana Teiușanu, de la clinica Regina Maria. Sunt situații în care unele boli ale inimii și ale plămânilor se pot manifesta și prin balonare.

Alimentația

Persoanele care obișnuiesc să mănânce frecvent fructe și legume pot experimenta acest simptom. Vinovate sunt cireșele, varza, fasolea, ceapa și merele, spun medicii.

Și lactatele pot cauza acest simptom, pentru că lactoza nu este descompusă corespunzător și fermentează. Atunci produce gaze şi balonare.

Totodată, iubitorii sucurilor de mere, ai băuturilor carbogazoase și ai berii se pot confrunta cu episoade de balonare. Nu în umtimul rând, balonarea poate apărea și ca reacție adversă la administrarea unor medicamente.


Citește și:

 - Plantele care combat balonarea

 - 7 alimente sănătoase care provoacă balonare

 - 5 alimente care te scapă imediat de balonare


Sindromul premenstrual

O femeie din trei este afectată de balonare cu câteva zile înainte de menstruație. Mai poate fi însoțită de diaree sau constipație, bufeuri, migrene, dureri de spate. Și modificările hormonale asociate cu menopauza pot favoriza acumularea de gaze în intestine.

Nici gravidele nu scapă de acest simptom, din cauză că unii hormoni sunt produși în cantități mai mari decât în mod obișnuit și pot provoca tulburări ale tranzitului intestinal.

Medicamente pentru balonare: cărbunele medicinal

Dacă suferi des de indigestie, balonare și diaree, cărbunele medicinal îți poate fi de folos, deoarece curăță sistemul digestiv. Acesta absoarbe atât substanțele toxice, cât și unii microbi, prevenind astfel neplăcerile digestive.

Pentru a profita de capacitățile sale terapeutice este indicat să iei pe zi echivalentul a 500-600 mg de cărbune, după mesele principale. El poate fi cumpărat fără prescripție medicală. Preț: 7-8 lei

Medicamente pentru balonare: enzime pancreatice

De ajutor în cazul senzației neplăcute de balonare sunt și suplimentele cu enzime digestive. Acestea nu numai că favorizează procesul de digestie, ci ameliorează senzația de greață și de balonare. De asemenea, aceste suplimente grăbesc procesul digestiv și ajută la eliminarea gazelor intestinale.

Acestea se găsesc sub formă de pastile care, odată ajunse în stomac, sunt descompuse de acizi şi de enzimele naturale, secretate de organism. Pentru a scăpa de neplăcuta senzație de balonare poți găsi în farmacii următoarele suplimente: Mezym Forte (preț: 11-14 lei), Bil Plus (preț: 9-11 lei), Digenzym Forte (10-12 lei).

Medicamente pentru balonare: care absorb gazele intestinale

Una dintre categoriile de medicamente care aduce beneficii în cazul balonării sunt cele care absorb gazele intestinale, dar și care calmează durerile cauzate de această neplăcere.

Printre acestea se numără Gasex (ca și cărbunele medicinal este natural, preț între 6 și 10 lei), Espumisan (17-22 lei), Sab Simplex (14-16 lei). Acestea ajută la spargerea peliculei de la suprafața bulelor de gaz acumulate în stomac sau în intestin, ceea ce ajută la eliminarea lui.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Doina | 16 January 2015, 19:13
Super-oferta de lucru part-time, la domiciliu ! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire. Selectam dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Text ”Detalii” la mail: [email protected]
2 Postat de: Rodica | 18 January 2015, 17:53
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Apa Structurata | 28 January 2015, 07:14
Unul, doua pahare de apa cu 30 min inaintea fiecarei mese impiedica sangele sa devina prea concentrat ca urmare a aportului de alimente si ajuta pancreasul sa produca enzimele digestive si solutia apoasa alcalina, necesara neutralizarii substantelor acide ca trec din stomac catre duoden, astfel incat pancreasul sa revina la functia principala de a produce insulina.
http://apastructurata.blogspot.ro/2014/09/un-pahar-de-apa-inainte-de-masa.html
4 Postat de: Daniela | 01 February 2015, 13:42
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Iulia | 02 March 2015, 16:49
Caut colaboratori pentru publicare anunturii
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important: nu cereti detalii pe facebook.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »