Viata sexuala / Sex&dragoste »

Masajul tantric reaprinde dorința în cuplu

Autor: Anca Mălureanu | 09 July, 14:30 | 0 comentarii
Rutina vieții de zi cu zi, prea multe ore petrecute la serviciu, nesincronizarea dorinței partenerilor și lipsa creativității în așternut sunt factori ce pot duce la pierderea dorinței sexuale. Pentru a o retrezi, masajul tantric îți poate oferi experiențe care te pot duce mult dincolo de tot ceea ce ai simțit vreodată, la toate nivelurile.

Articole similare:

Mulți se așteaptă ca dorința sexuală să rămână neschimbată în timp. Și totuși, libidoul se modifică în mod natural, de exemplu la menopauză, sau în timpul unei boli, scăzând pe măsură ce înaintăm în vârstă. Oamenii uită că îmbrățișările lungi, a sta în pat dezbrăcați sau doar ținerea de mână sunt gesturi importante nu doar pentru preludiu, ci și în afara actului sexual.
 
Femeile au nevoie să fie mângâiate îndelung înainte de actul sexual, iar bărbații adesea au tendința să omită această etapă importantă. Dacă tu și partenerul tău sunteți în pană sexuală, puteți încerca masajul tantric. 
 
Inventat de germanul Andro Andreas Rothe în 1977, ca o combinație de diverse tehnici de masaj, bioenergie și yoga, este un mijloc puternic și eficient de eliminare a blocajelor energetice și sexuale. Energia este direcționată în sus, dinspre zonele inferioare către cele superioare, deplasare care aduce o vitalitate reînnoită, eliberare, relaxare și o stare de bine întregii ființe.
 
Antrenează eliberarea rezervelor naturale de endorfine, oxitocină și serotonină - hormonii fericirii, eliminând stresul mental și emoțional. Prin purificarea corpului și dispersarea energiei vitale în întregul corp, o persoană își poate vindeca disfuncțiile sexuale și își poate transforma radical potențialul erotic. Orgasmele pot fi extinse la mai multe minute și chiar ore, iar partenerii se pot bucura de îndelungi valuri de plăcere împreună.
 
Știai că…
… masajul tantric stimulează circulația sangvină, reduce tensiunea arterială și contribuie la longevitate?
 

Sexualitatea devine o experiență extraordinară

 
Folosind tehnicile de masaj tantric, energia sexuală direcționată în sus se va acumula în centrul pieptului. Când ajunge la nivelul inimii, se transformă radical într-o energie mai pură. Cine primește masajul tantric poate experimenta o trezire și o expansiune a inimii, iar energia acumulată poate spori capacitatea de a simți și împărtăși iubirea adevărată și un extaz care deschide sufletul.
 
Partenerii vor fi capabili să se conecteze la un nivel mai profund. Acest masaj este portalul ce face trecerea de la sexualitatea obișnuită către una extraordinară. În plus, prin folosirea energiei sexuale, se poate obține o stare superioară de conștiință. E mai degrabă o meditaţie în doi, în care nu finalitatea actului sexual e importantă, ci procesul în sine.
 

În ce constă masajul tantric 

 
Etapele pregătitoare ale masajului sunt foarte importante înainte ca atingerea celor mai sensibile zone să aibă loc, pentru a spori intensitatea stimulării. Ce trebuie să faci:
 
1. Să creezi un cadru relaxant într-un spațiu confortabil pentru masaj. 
 
2. Să sporești relaxarea folosind uleiuri şi lumânări parfumate, precum şi muzică ambientală. 
 
3. Să dai instrucțiuni de meditație (concentrarea atenției asupra respirației) sau respirație pranayama (în timpul inspirației lente și profunde vizualizează că i se umplu plămânii de jos până sus,  extinzând întâi abdomenul, apoi cutia toracică și apoi partea superioară a pieptului, iar la expirare, vizualizează cum plămânii se golesc de sus până jos), pentru a spori mai mult relaxarea și a facilita masajul propriu-zis.
 
Prin acest masaj se echilibrează energiile persoanei căreia i-l administrezi, prin deschiderea, curățarea, echilibrarea și reactivarea chakrelor (centrele energetice principale).
 
Nuditatea persoanei care face masajul are scopul de a transfera senzualitate în trupul beneficiarului/beneficiarei masajului. Masajul propriu-zis constă în atingeri senzuale, precum plimbarea ușoară a buricelor degetelor de-a lungul întregului corp și în special a tuturor zonelor erogene, de la degetele picioarelor până la cap, evitându-se iniţial atingerea organelor genitale, pentru a permite relaxarea. Masajul acestora se face la sfârșit. Odată trezită energia latentă, aceasta unește partenerii într-o experiență extatică și eliberează corpul de durerea fizică și mentală. 
 

Importanța respirației

 
Masajul tantric este sporit prin utilizarea tehnicilor de respirație tantrică pe toată durata efectuării sale. Aceste tehnici, numite pranayama, permit persoanei care primește masajul să deplaseze activ energia dintr-o parte a corpului către alte părți, ceea ce sporește experiența și ajută pe beneficiarul sau beneficiara acesteia să-și exercite autodisciplina și autocontrolul în timpul unei excitații neanticipate.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »