Viata sexuala / Sex&dragoste »

Mărimea chiar contează?

Autor: Dora Chelariu | 14 June, 17:15 | 1 comentariu

Una dintre marile preocupări ale bărbaților este mărimea penisului. La rândul lor, femeile se întreabă dacă nu cumva au sânii prea mici. Astfel de griji ajung însă să afecteze viața sexuală.


Peste 60% din bărbați și-ar dori un penis mai mare sau își fac probleme privind dimensiunea actuală, arată un studiu. Pentru a ajunge la orgasm, femeile au nevoie să fie stimulate în timpul actului sexual în cea mai erogenă zonă a organelor genitale, așa numitul de către specialiști, punct G. Se presupune că acesta s-ar afla la 3-5 cm de intrarea în vagin, între osul pubian și partea laterală a acestuia. Unele femei pot fi lipsite însă de faimosul punct G, acestea ajungând la orgasm în alte momente ale penetrării. În acest caz, este de la sine înțeles ca nu mărimea penisului este cea care contează. 
 

Centimetri în plus 

 
Lungimea medie considerată normală a unui organ genital masculin în erecție este de aproximativ 12 centimetri. Se consideră că un penis este anormal de mic doar atunci când măsoară 6 cm în erecție. Există însă mulți alți factori care determină compatibilitatea sexuală dintre parteneri. În timp ce unele femei se pot declara mai mult decât mulțumite cu o anumită dimensiune, pentru altele plăcerea nu va fi la fel de intensă. În cazul în care contactul sexual este dureros și consideri că partenerul tău este mult prea dotat din acest punct de vedere, există câteva soluții care vă pot îmbunătăți viața intimă. Relaxarea este extrem de importantă, precum și durata preludiului, care are rolul de a excita suficient vaginul, astfel încât lubrifierea să accentueze cât mai mult plăcerea fizică și să diminueze disconfortul. Totodată, poziția aleasă poate influența calitatea actului sexual. Evită penetrarea foarte adâncă, care poate fi prea dură pentru tine. Îndrumă-ți partenerul către o penetrare ușoară la început, până când pereții vaginului devin suficient de elastici, pentru ca plăcerea să fie reciprocă. În cazul unui penis ceva mai mare, se recomandă pozițiile care nu produc durere partenerei, precum clasica poziție a misionarului sau cea în care partenerul poate sta într-o parte în spatele tău.
 

Centimentri în minus

 
În funcție de preferințe, plăcerea resimțită sau experiența sexuală, o femeie își poate da seama că și-ar fi dorit ca partenerul să aibă ceva mai mulți centimetri în pantaloni. Cu siguranță, și tehnica este la fel de importantă ca și comunicarea deschisă, pentru a afla exact ce îi provoacă plăcere celuilalt. Alege o poziție în care vaginul nu este atât de larg deschis, astfel încât unghiul de penetrare să fie mai îngust. Sugerează-i partenerului și o altă metodă de stimulare înainte de actul sexual propriu zis, precum un masaj senzual, masturbare reciprocă sau sex oral, ceea ce va intensifica și mări șansa de a ajunge la orgasm. Discută toate aceste aspecte într-un mod cât mai natural, pentru a nu îi crea frustrări neorite și încurajează-l de fiecare dată când te simți foarte bine. 
 

Bust generos versus bust mic

 
Multe femei cred că majoritatea bărbaților preferă un bust cât mai generos, însă studiile arată că mărimea sânilor nu influențează în nici un fel plăcerea în timpul actului sexual, fiind doar o chestiune de preferințe. Mai mult, aceștia ar alege sânii mai mici în locul silicoanelor, pe care le consideră atrăgătoare doar ca aspect, însă și-ar dori alături o femeie naturală. 
 
Știai că...
... 90% dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a ajunge la orgasm? Simplul contact vaginal, fără stimularea clitorisului, nu duce la atingerea plăcerii maxime. 
 
INFO: Faloplastia este intervenția chirurgicală pentru mărirea penisului, însă aceasta implică riscuri considerabile, care trebuie cântărite cu atenție. Procedura poate afecta erecția, penisul poate căpăta o formă neobișnuită, existând riscul unei sângerări excesive sau chiar a infecției. Refacerea poate fi destul de dureroasă, durând aproximativ 6 săptămâni iar rezultatele nu sunt întotdeauna cele așteptate.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Aurel | 18 June 2018, 13:28
Am auzit de xtra size ca ar ajuta la cresterea in dimeniune, dar sincer nu prea cred.
Adauga un comentariu »