Psiho / Stres »

Mare atenție! Stresul îți poate afecta memoria și îți poate micșora creierul

Autor: A.C. | 29 October, 08:50 | 0 comentarii

Stresul îți poate afecta unul dintre cele mai importante organe. Mai exact, stresul poate micșora creierul și  îți poate afecta grav și memoria, au descoperit oamenii de știință.


Efectele de reducere a creierului din cauza stresului, identificate la persoanele în jurul vârstei de 40 de ani fără demență, s-au dovedit a fi declanșate de cortizol.

Nivelurile ridicate ale hormonului de stres ar putea fi un semnal de avertizare timpuriu pentru demență, sugerează studiul.

Pentru cercetare, oamenii de știință conduși de dr. Justin Echouffo-Tcheugui au studiat 2231 de persoane cu vârsta medie de 49 ani și care  nu sufereau de demență.

”Cercetăile noastre au detectat pierderea memoriei și contracția creierului la persoanele de vârstă mijlocie, înainte ca simptomele să înceapă să apară.  Deci, este important ca oamenii să găsească modalități de reducere a stresului, cum ar fi somnul suficient, exerciții, tehnici de relaxare în fiecare zi sau medicamente care să reducă cortizolul dacă este necesar. Este important ca medicii specializați sa consilieze toți oamenii cu niveluri mai ridicate de cortizol” a explicat medicul.

La începutul studiului, fiecare participant a făcut teste de memorie și abilități de gândire. Apoi opt ani mai târziu au repetat exercițiile. Persoanele cu niveluri mai ridicate de cortizol au avut un volum mai mic al creierului, iar cele cu cortizol ridicat, creierul reprezenta 88,5% din volumul total al craniului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »