Actualitate »

Mamele cu copii mulţi au inima mai sănătoasă

Autor: Claudia Georgevici | 02 July, 08:15 | 1 comentariu

Femeile cu patru sau mai mulţi copii au un risc mai mic de a muri din cauza unui infarct, se arată într-un sudiu recent la care au participat 1.300 de femei.

În ciuda stresului pe care îl presupune creşterea copiilor, familiile numeroase protejează inima mamelor, este concluzia unei cercetări efectuate de specialiştii de la Universitatea din California, SUA.

Femeile care au patru sau mai mulţi copii au un risc cu o treime mai mic de avea probleme cardiovasculare.

Astfel, mamele cu mulţi copii au o probabilitate cu 50% mai mică de a muri din cauza unui infarct, se arată în această cercetare.

Acest efect este pus pe seama nivelului mare de hormoni asociaţi sarcinii, care au acţiune protectoare asupra circulaţiei sangvine.

Printre aceşti hormoni se numără şi estrogenul, care, până la menopauză, protejează inima de afecţiunile cardiovasculare. După instalarea menopauzei, scade şi secreţia de estrogen, lucru care le expune pe femei unui risc crescut de probleme cardiace.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Audionova | 02 July 2014, 10:14
Daca esti mama , testeaza acum auzul copiilor tai intr-unul din cele 42 de centre specializate Audionova.Cat de bine aude copilul tau?Vino acum intr-unul din cele 42 de centre specializate Audionova pentru testarea auzului,pentru mai multe detalii si informatii ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania!
Adauga un comentariu »