Actualitate »

Mai bine FRUCTE ca atare decât suc!

Autor: Alina Corneanu | 22 July, 11:00 | 2 comentarii

Fructele ar trebui consumate ca atare, ne sfătuiesc nutriționiștii. Dacă le preferi totuși sub formă de suc, nu depăși cantitatea de 200 de ml pe zi.


Un consum crescut de suc de fructe poate duce la creșterea glicemiei, din cauza zahărului din conținutul acestora, atenționează prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Medicul recomandă să mâncăm fructele și legumele ca atare, pentru a beneficia de substanțele nutritive.

„Fructele şi legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem şi de fibrele alimentare, care au rol atât de bun. Ele încetinesc absorbţia hidraţilor de carbon şi astfel nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipaţia şi previn cancerul de colon“, a explicat medicul Maria Moţa în cadrul Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Pe perioada verii, specialiștii recomandă pentru hidratare consumul de apă, nu de suc de fructe sau legume.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 22 July 2015, 14:21
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
2 Postat de: Costy | 22 July 2015, 18:05
Oportunitate foarte serioasa de castig acasa! Simplu, comod, convenabil, adica exact ceea ce cauti. Acum este timpul sa uiti alte oferte neserioase si sa incepi sa castigi imediat bani! Nu recrutezi oameni, ci doar desfasori o activitate interesanta si de viitor. Cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »